Kırgızistan, Türkmenistan'dan Elektrik Satın Alacak

DÜNYADAN 12.08.2021 - 09:46, Güncelleme: 12.08.2021 - 09:46 7592+ kez okundu.
 

Kırgızistan, Türkmenistan'dan Elektrik Satın Alacak

Kırgızistan'ın Türkmenistan'dan 501 milyon 900 bin kilovatsaat elektrik ithal edeceği bildirildi.

Kırgızistan Enerji ve Sanayi Bakanlığından yapılan açıklamada, Enerji ve Sanayi Bakanı Doskul Bekmurzayev ile Türkmenistan Enerji Bakanı Çarımırat Purçekov'un elektrik ihracatını öngören anlaşmayı imzaladıkları belirtildi. Buna göre, Kırgızistan, Türkmenistan'dan yıl sonuna kadar 501 milyon 900 bin kilovatsaat elektrik ithal edecek. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un Türkmenistan'a haziranda yaptığı resmi ziyaretinde, elektrik ithalatı konusunda anlaşmaya varılmıştı.
Kırgızistan'ın Türkmenistan'dan 501 milyon 900 bin kilovatsaat elektrik ithal edeceği bildirildi.

Kırgızistan Enerji ve Sanayi Bakanlığından yapılan açıklamada, Enerji ve Sanayi Bakanı Doskul Bekmurzayev ile Türkmenistan Enerji Bakanı Çarımırat Purçekov'un elektrik ihracatını öngören anlaşmayı imzaladıkları belirtildi.

Buna göre, Kırgızistan, Türkmenistan'dan yıl sonuna kadar 501 milyon 900 bin kilovatsaat elektrik ithal edecek.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un Türkmenistan'a haziranda yaptığı resmi ziyaretinde, elektrik ithalatı konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler