Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan Spot Boru Gazı Kararı

DOĞALGAZ 13.08.2021 - 09:38, Güncelleme: 13.08.2021 - 09:38 9427+ kez okundu.
 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan Spot Boru Gazı Kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Spot Boru Gazı İthalat Miktarı ve Uygulama Yönteminin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar'da değişikliğe gidildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Spot Boru Gazı İthalat Miktarı ve Uygulama Yönteminin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar'da değişikliğe ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Kurul tarafından Bakanlık görüşü alınarak ihtiyaç görülen giriş noktaları için birden fazla ardışık takvim yılını kapsayacak şekilde kapasite ürünü ihdas edilebilecek. Bu durumda ilgili giriş noktaları için söz konusu usul ve esaslarda belirlenen ilan süreleri, başvuru takvimi, kapasite oran ve dağılımları ile uygulamaya ilişkin diğer hususlar Kurul tarafından ayrıca belirlenecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Spot Boru Gazı İthalat Miktarı ve Uygulama Yönteminin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar'da değişikliğe gidildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Spot Boru Gazı İthalat Miktarı ve Uygulama Yönteminin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar'da değişikliğe ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kurul tarafından Bakanlık görüşü alınarak ihtiyaç görülen giriş noktaları için birden fazla ardışık takvim yılını kapsayacak şekilde kapasite ürünü ihdas edilebilecek.

Bu durumda ilgili giriş noktaları için söz konusu usul ve esaslarda belirlenen ilan süreleri, başvuru takvimi, kapasite oran ve dağılımları ile uygulamaya ilişkin diğer hususlar Kurul tarafından ayrıca belirlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.