Gazprom Macaristan'a Ukrayna Üzerinden Doğalgaz Akışını Durdurdu

DÜNYADAN 01.10.2021 - 13:36, Güncelleme: 01.10.2021 - 13:36 17082+ kez okundu.
 

Gazprom Macaristan'a Ukrayna Üzerinden Doğalgaz Akışını Durdurdu

Ukrayna, Rus enerji şirketi Gazprom'un Macaristan'a Ukrayna üzerinden doğalgaz akışını durduğunu duyurdu.

Ukrayna Gaz Sevkiyat Sistemi Şirketinden yapılan açıklamada, doğalgaz sezonu boyunca günlük 24,6 milyon metre küp için anlaşmaları olmasına rağmen akışın durduğu kaydedildi. Açıklamada şirketin üst yöneticisi Sergey Makogon, Macaristan'ın on yıllardır sorunsuz bir şeklide Ukrayna üzerinden doğalgaz aldığına dikkati çekerek, doğalgaz fiyatlarının Avrupa'da arttığı bir dönemde Rusya'nın baskın pozisyonunun artmasının ve bunu siyasi nedenlerle kullanmasının durdurulması gerektiğini kaydetti. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, 27 Eylül'de ülkesinin, Rus enerji şirketi Gazprom ile 1 Ekim 2021'den itibaren 15 yıl doğalgaz alımı konusunda anlaşma imzaladığını duyurmuştu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'yı baypas eden anlaşmaya tepki göstererek anlaşmanın Avrupa enerji mevzuatına uygunluğuna ilişkin AB Komisyonuna başvuracağını açıklamıştı.
Ukrayna, Rus enerji şirketi Gazprom'un Macaristan'a Ukrayna üzerinden doğalgaz akışını durduğunu duyurdu.

Ukrayna Gaz Sevkiyat Sistemi Şirketinden yapılan açıklamada, doğalgaz sezonu boyunca günlük 24,6 milyon metre küp için anlaşmaları olmasına rağmen akışın durduğu kaydedildi.

Açıklamada şirketin üst yöneticisi Sergey Makogon, Macaristan'ın on yıllardır sorunsuz bir şeklide Ukrayna üzerinden doğalgaz aldığına dikkati çekerek, doğalgaz fiyatlarının Avrupa'da arttığı bir dönemde Rusya'nın baskın pozisyonunun artmasının ve bunu siyasi nedenlerle kullanmasının durdurulması gerektiğini kaydetti.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, 27 Eylül'de ülkesinin, Rus enerji şirketi Gazprom ile 1 Ekim 2021'den itibaren 15 yıl doğalgaz alımı konusunda anlaşma imzaladığını duyurmuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'yı baypas eden anlaşmaya tepki göstererek anlaşmanın Avrupa enerji mevzuatına uygunluğuna ilişkin AB Komisyonuna başvuracağını açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.