Elektrik Faturası Kaç Gün Ödenmezse Kesilir?

GÜNCEL 24.11.2021 - 12:29, Güncelleme: 24.11.2021 - 12:29 1895+ kez okundu.
 

Elektrik Faturası Kaç Gün Ödenmezse Kesilir?

Gündemde şu aralar her şeye gelen zamlar konuşulmaktadır. Elektriğe gelen zamlarda bu konular arasında yer alıyor. Peki elektrik faturasının son ödeme günü geçerse ya da ödenmezse ne olur? Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?

Son ödeme tarihi unutulan veya belirtilen günde ödenmeyen faturalara ne olur? Üst üste gelen zamlar vatandaşı bir hayli zor durumlara soktu. Elektrik faturası hakkında merak edilen sorular arasında elektrik faturası kaç gün ödenmezse de yer alıyor. İşte haberin detayları… Elektrik Faturası Kaç Gün Ödenmezse Kesilir? Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir. Elektrik faturası üzerinde yazılı son ödeme tarihine kadar ödeme yapılmaması durumunda görevli tedarik şirketi tüketiciye yazılı olarak en az 5 iş günü ödeme süresini içeren ikinci bildirimde bulunur. İkinci ihbarname olarak adlandırılan bu bildirimi yapan görevli tedarik şirketi, yazılı bildirimle birlikte mutlaka kalıcı veri saklayıcılarından (sms, e-posta, telefon vs.) en az birini kullanarak tüketiciyi bilgilendirmek zorundadır. “Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?” sorusunun cevabı için öncelikle kesme bildiriminin ne zaman yapıldığı ve kesme bildirimi yapılırken kalıcı veri saklayıcısı ile bilgilendirme yapılıp yapılmadığının tespiti gerekmektedir. Zira kalıcı veri saklayıcılarından en az biriyle ve yazılı olarak bildirimde bulunulmamış kullanım yerinin elektriği kesilememektedir. İkinci bildirimde ödeme yükümlülüğünün belirtilen sürede yerine getirilmemesi halinde elektrik enerjisinin kesileceği de belirtilir.
Gündemde şu aralar her şeye gelen zamlar konuşulmaktadır. Elektriğe gelen zamlarda bu konular arasında yer alıyor. Peki elektrik faturasının son ödeme günü geçerse ya da ödenmezse ne olur? Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?

Son ödeme tarihi unutulan veya belirtilen günde ödenmeyen faturalara ne olur? Üst üste gelen zamlar vatandaşı bir hayli zor durumlara soktu. Elektrik faturası hakkında merak edilen sorular arasında elektrik faturası kaç gün ödenmezse de yer alıyor. İşte haberin detayları…

Elektrik Faturası Kaç Gün Ödenmezse Kesilir?

Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir.

Elektrik faturası üzerinde yazılı son ödeme tarihine kadar ödeme yapılmaması durumunda görevli tedarik şirketi tüketiciye yazılı olarak en az 5 iş günü ödeme süresini içeren ikinci bildirimde bulunur. İkinci ihbarname olarak adlandırılan bu bildirimi yapan görevli tedarik şirketi, yazılı bildirimle birlikte mutlaka kalıcı veri saklayıcılarından (sms, e-posta, telefon vs.) en az birini kullanarak tüketiciyi bilgilendirmek zorundadır.

Elektrik faturası kaç gün ödenmezse kesilir?” sorusunun cevabı için öncelikle kesme bildiriminin ne zaman yapıldığı ve kesme bildirimi yapılırken kalıcı veri saklayıcısı ile bilgilendirme yapılıp yapılmadığının tespiti gerekmektedir. Zira kalıcı veri saklayıcılarından en az biriyle ve yazılı olarak bildirimde bulunulmamış kullanım yerinin elektriği kesilememektedir. İkinci bildirimde ödeme yükümlülüğünün belirtilen sürede yerine getirilmemesi halinde elektrik enerjisinin kesileceği de belirtilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.