MTA Genel Müdürlüğü Görevine Vedat Yanık Atandı

ŞİRKET 13.01.2022 - 16:16, Güncelleme: 13.01.2022 - 16:16 5680+ kez okundu.
 

MTA Genel Müdürlüğü Görevine Vedat Yanık Atandı

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü görevine Vedat Yanık atandı.

Maden ve Petrol İşleri Genel (MAPEG) Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Vedat Yanık, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü görevine atandı. Kurumun resmi internet sitesinden konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Yanık, “Güçlü Ülkemizin, köklü kuruluşlarından olan MTA Genel Müdürlüğümüzde bugün yapmış olduğumuz devir teslim töreni ile görevime başlamış bulunmaktayım. Başta Sayın Doç. Dr. Yasin ERDOĞAN olmak üzere güzide kuruluşumuzda görev yapmış ve ülkemize önemli hizmetler sunmuş Genel Müdürlerimize şükranlarımı sunuyorum. MTA, dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de yeraltı zenginliklerimizi ülke ekonomisine kazandırmak için aynı heyecan ve enerji ile çalışmaya devam edecektir.” dedi. Vedat Yanık Kimdir?  1964 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinde doğdu. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü ile 1999 yılında Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Bölümü’nde lisans eğitimlerini tamamladı. İş hayatına 1986 tarihinde özel sektörde açık ve kapalı kömür işletmelerinde mühendis olarak başlayan Yanık, 1990 yılında MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü projelerinde Ekip ve Kamp Şefi olarak görev yaptı. 1998 yılında MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü Kadrosunda Sondaj ve Hafriyat Başmühendisliği ve Bölge Müdür Vekilliği görevini üstlendi. 2017-2019 yılları arasında MTA Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Vedat Yanık, 12/07/2019 tarihli Bakanlık Oluru ile MAPEG Genel Müdür Yardımcılığı görevine vekaleten atandı. Vedat Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcılığı görevene getirildi.
Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü görevine Vedat Yanık atandı.

Maden ve Petrol İşleri Genel (MAPEG) Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Vedat Yanık, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Kurumun resmi internet sitesinden konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Yanık, “Güçlü Ülkemizin, köklü kuruluşlarından olan MTA Genel Müdürlüğümüzde bugün yapmış olduğumuz devir teslim töreni ile görevime başlamış bulunmaktayım. Başta Sayın Doç. Dr. Yasin ERDOĞAN olmak üzere güzide kuruluşumuzda görev yapmış ve ülkemize önemli hizmetler sunmuş Genel Müdürlerimize şükranlarımı sunuyorum. MTA, dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de yeraltı zenginliklerimizi ülke ekonomisine kazandırmak için aynı heyecan ve enerji ile çalışmaya devam edecektir.” dedi.

Vedat Yanık Kimdir?

 1964 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinde doğdu. 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü ile 1999 yılında Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Bölümü’nde lisans eğitimlerini tamamladı. İş hayatına 1986 tarihinde özel sektörde açık ve kapalı kömür işletmelerinde mühendis olarak başlayan Yanık, 1990 yılında MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü projelerinde Ekip ve Kamp Şefi olarak görev yaptı. 1998 yılında MTA Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü Kadrosunda Sondaj ve Hafriyat Başmühendisliği ve Bölge Müdür Vekilliği görevini üstlendi. 2017-2019 yılları arasında MTA Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Vedat Yanık, 12/07/2019 tarihli Bakanlık Oluru ile MAPEG Genel Müdür Yardımcılığı görevine vekaleten atandı. Vedat Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcılığı görevene getirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.