Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yapıldı

MADEN 04.04.2022 - 10:56, Güncelleme: 04.04.2022 - 12:15 9100+ kez okundu.
 

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yapıldı

Dünyanın en büyük üç fuarı arasında gösterilen MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bir dünya markası haline gelen Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 27’nci kez ziyaretçilerini ağırlıyor. 29 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında T.C. Ticaret Bakanlığı'nın himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar açıldı. Fuarın açılış konuşmasında söz alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, fuarın  öneminin yeni pazarlara açılma konusunda çok büyük olduğunu belirtirken sektörün sorunlarından biri olan konteyner sorununun çözüme kavuşması için adımların atılmaya başlandığını söyledi. Fuarın açılış konuşmasında söz alan Dinçer, "Bugün yine İZFAŞ'ta çok önemli bir fuar gerçekleştiriyoruz. Maden ihracatı 6 milyar dolar seviyesinde ancak tüm sanayilere ham madde olması nedeniyle 40 milyar dolarak etki eden bir sektörüz. Doğal taş özelinde 2,1 milyar dolara ulaşan ihracatımızı daha da geliştirmek üzere fuarda buluştuk. İnanıyorum ki bu fuar daha öncekiler gibi çok başarılı olacak. Bu fuarın gelecek yıllarda da sektörümüze yön vereceğini ve yeni pazarlar açacağına inanıyoruz." dedi. Madencilik sektörü, sorunların çözümü için yeni adımlar atıyor Sektörün doğal taş özelinde ciddi sorunlarla mücadele ettiğine değinen Dinçer, konuşmasına şu şekilde devam etti: “En öncelikli problemimiz, ihracatta yaşadığımız konteyner sorunu. İlk hedefimiz, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması ve hasarlı konteynerlerden dolayı sektörümüze kesilen cezaları firmalarımızın üzerinden almak. Bunun yanı sıra pandemi döneminde çok önemli icraatlar ile online ticaret heyetleri gerçekleştirerek sektörün daha da büyümesine çaba sarf ettik. Bundan sonra da kurumların başında kim olursa olsun, bu beraberliği ve Ankara’da kamu nezdinde kazandığımız itibarı bozmayacağına inanıyorum. Geçen hafta en büyük problemimiz olan mahkeme kararlarını daha iyi inceleyebilmek adına Türkiye'de ilk defa  ‘Maden Hukuk Sempozyumu’nu gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye Adalet Akademisi, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), İMİB ve Ege Maden İhracatçıları Birliği iş birliği ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 100 idare mahkemesi hakimini bir araya getirerek madenciliğin hayatımızdaki yeri ve önemi ile sürdürülebilir madenciliğin ne olduğunu kendilerine aktardık. Bu, Türkiye’de ilk defa yapıldı ve çok önemli bir gelişme.”  
Dünyanın en büyük üç fuarı arasında gösterilen MARBLE İZMİR Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bir dünya markası haline gelen Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 27’nci kez ziyaretçilerini ağırlıyor. 29 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında T.C. Ticaret Bakanlığı'nın himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar açıldı.

Fuarın açılış konuşmasında söz alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, fuarın  öneminin yeni pazarlara açılma konusunda çok büyük olduğunu belirtirken sektörün sorunlarından biri olan konteyner sorununun çözüme kavuşması için adımların atılmaya başlandığını söyledi.

1648804448_cgt1240secilen.jpg

Fuarın açılış konuşmasında söz alan Dinçer, "Bugün yine İZFAŞ'ta çok önemli bir fuar gerçekleştiriyoruz. Maden ihracatı 6 milyar dolar seviyesinde ancak tüm sanayilere ham madde olması nedeniyle 40 milyar dolarak etki eden bir sektörüz. Doğal taş özelinde 2,1 milyar dolara ulaşan ihracatımızı daha da geliştirmek üzere fuarda buluştuk. İnanıyorum ki bu fuar daha öncekiler gibi çok başarılı olacak. Bu fuarın gelecek yıllarda da sektörümüze yön vereceğini ve yeni pazarlar açacağına inanıyoruz." dedi.

Madencilik sektörü, sorunların çözümü için yeni adımlar atıyor

Sektörün doğal taş özelinde ciddi sorunlarla mücadele ettiğine değinen Dinçer, konuşmasına şu şekilde devam etti: “En öncelikli problemimiz, ihracatta yaşadığımız konteyner sorunu. İlk hedefimiz, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması ve hasarlı konteynerlerden dolayı sektörümüze kesilen cezaları firmalarımızın üzerinden almak. Bunun yanı sıra pandemi döneminde çok önemli icraatlar ile online ticaret heyetleri gerçekleştirerek sektörün daha da büyümesine çaba sarf ettik. Bundan sonra da kurumların başında kim olursa olsun, bu beraberliği ve Ankara’da kamu nezdinde kazandığımız itibarı bozmayacağına inanıyorum. Geçen hafta en büyük problemimiz olan mahkeme kararlarını daha iyi inceleyebilmek adına Türkiye'de ilk defa  ‘ Maden Hukuk Sempozyumu’nu gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye Adalet Akademisi, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), İMİB ve Ege Maden İhracatçıları Birliği iş birliği ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 100 idare mahkemesi hakimini bir araya getirerek madenciliğin hayatımızdaki yeri ve önemi ile sürdürülebilir madenciliğin ne olduğunu kendilerine aktardık. Bu, Türkiye’de ilk defa yapıldı ve çok önemli bir gelişme.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.