EPİAŞ'ın Çatı GES Projesi Hayata Geçti

YENİLENEBİLİR ENERJİ 04.04.2022 - 13:01, Güncelleme: 05.04.2022 - 12:38 8366+ kez okundu.
 

EPİAŞ'ın Çatı GES Projesi Hayata Geçti

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), çevreye zararı azaltabilmek için yönetim binası çatısına GES kurulumunu gerçekleştirdi.

"Karbon-Nötr Şirket" unvanına sahip, Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), elektrik tüketiminden kaynaklı sera gazı salımını azaltmak, çevreye zararlı olan duman, karbon monoksit gibi etkileri azaltabilmek, enerji tasarrufu ve kurumsal itibara katkı sağlamak amacı ile yönetim binası çatısına, Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumunu gerçekleştirdi.  Sınırsız enerji kaynağı olan güneşten faydalanarak yenilenebilir ve temiz enerji kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan EPİAŞ, Yönetim Binasının 1.903 m²'lik çatı alanında "EPİAŞ Genel Müdürlük Binası Çatı Üzeri GES Projesini" tamamlayarak hayata geçirdi. "70 kwp DC kurulu güç ve şebeke bağlantılı (On-Grid) Fotovoltaik Güneş Enerji Santrali (GES) Yapımı İşi" projesi; %65,40 yerlilik oranına sahip, 320 Wp gücünde 220 adet güneş paneli ile 400 m²'lik alanı kapsayacak şekilde ve 50 kWe inverter gücü/saat ile kurulumu tamamlandı. Proje ile birlikte, EPİAŞ Genel Müdürlük binasının tükettiği yıllık elektrik enerjisinin %7'si, kurulan sistemden karşılanabilecek durumda olacak.
Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), çevreye zararı azaltabilmek için yönetim binası çatısına GES kurulumunu gerçekleştirdi.

"Karbon-Nötr Şirket" unvanına sahip, Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), elektrik tüketiminden kaynaklı sera gazı salımını azaltmak, çevreye zararlı olan duman, karbon monoksit gibi etkileri azaltabilmek, enerji tasarrufu ve kurumsal itibara katkı sağlamak amacı ile yönetim binası çatısına, Güneş Enerji Santrali (GES) kurulumunu gerçekleştirdi. 

Sınırsız enerji kaynağı olan güneşten faydalanarak yenilenebilir ve temiz enerji kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan EPİAŞ, Yönetim Binasının 1.903 m²'lik çatı alanında "EPİAŞ Genel Müdürlük Binası Çatı Üzeri GES Projesini" tamamlayarak hayata geçirdi.

"70 kwp DC kurulu güç ve şebeke bağlantılı (On-Grid) Fotovoltaik Güneş Enerji Santrali (GES) Yapımı İşi" projesi; %65,40 yerlilik oranına sahip, 320 Wp gücünde 220 adet güneş paneli ile 400 m²'lik alanı kapsayacak şekilde ve 50 kWe inverter gücü/saat ile kurulumu tamamlandı.

Proje ile birlikte, EPİAŞ Genel Müdürlük binasının tükettiği yıllık elektrik enerjisinin %7'si, kurulan sistemden karşılanabilecek durumda olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.