BOTAŞ İlk Yatırım Maliyetini Yüzde 50 Azalttı

DOĞALGAZ 05.04.2022 - 10:40, Güncelleme: 05.04.2022 - 12:43 4310+ kez okundu.
 

BOTAŞ İlk Yatırım Maliyetini Yüzde 50 Azalttı

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ) Doğal Gaz Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonlarının (RMS/A) tasarımında yeniliğe giderek ilk yatırım maliyetini yarıya düşürdü.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, doğal gaz ana iletim hattından gelen yüksek basınçlı doğal gazın, düşük basınçlı kullanım olduğu yerlere iletilmesi için ihtiyaç duyulan ekipmanın sadeleştirilerek hem ilk yatırım maliyetinde yüzde 50 oranda düşüş olacağı hem de fayda sağlanacağı söylendi.  Doğal gaz ana iletim hattından gelen yüksek basınçlı doğal gazın, düşük basınçlı kullanımın olduğu sanayi kuruluşlarına ve konutlara iletilebilmesi için ihtiyaç duyulan basınç düşürme istasyonlarına ilişkin teknik şartname, BOTAŞ çalışanlarının proaktif katkılarıyla yeniden tasarlandı. Mevcut şartnamede yer alan istasyon tasarımındaki, mekanik, otomasyon, ölçüm, elektrik ve telekomünikasyon sistemleri, alanında uzman çalışma grupları marifetiyle modernize edildi.BOTAŞ tarafından hazırlanan Kompakt Tip RM-A İstasyonu şartnamesinin yürülüğe girmesiyle Dağıtım Firmaları ile OSB tarafından tesis edilecek düşük kapasiteli A Tipi Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonlarında, ölçüm güvenliğinden ödün verilmeden, işletme ve ilk yatırım maliyetleri düşürüldü. Böylece bir istasyonun ilk yatırım maliyeti yüzde 50 azaltıldı.  
Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ) Doğal Gaz Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonlarının (RMS/A) tasarımında yeniliğe giderek ilk yatırım maliyetini yarıya düşürdü.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, doğal gaz ana iletim hattından gelen yüksek basınçlı doğal gazın, düşük basınçlı kullanım olduğu yerlere iletilmesi için ihtiyaç duyulan ekipmanın sadeleştirilerek hem ilk yatırım maliyetinde yüzde 50 oranda düşüş olacağı hem de fayda sağlanacağı söylendi. 

Doğal gaz ana iletim hattından gelen yüksek basınçlı doğal gazın, düşük basınçlı kullanımın olduğu sanayi kuruluşlarına ve konutlara iletilebilmesi için ihtiyaç duyulan basınç düşürme istasyonlarına ilişkin teknik şartname, BOTAŞ çalışanlarının proaktif katkılarıyla yeniden tasarlandı.

Mevcut şartnamede yer alan istasyon tasarımındaki, mekanik, otomasyon, ölçüm, elektrik ve telekomünikasyon sistemleri, alanında uzman çalışma grupları marifetiyle modernize edildi.BOTAŞ tarafından hazırlanan Kompakt Tip RM-A İstasyonu şartnamesinin yürülüğe girmesiyle Dağıtım Firmaları ile OSB tarafından tesis edilecek düşük kapasiteli A Tipi Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonlarında, ölçüm güvenliğinden ödün verilmeden, işletme ve ilk yatırım maliyetleri düşürüldü. Böylece bir istasyonun ilk yatırım maliyeti yüzde 50 azaltıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.