AYEDAŞ Geçici Arıza Giderme Hızını 23 Kat Artırdı

ŞİRKET 07.04.2022 - 13:48, Güncelleme: 07.04.2022 - 13:57 3154+ kez okundu.
 

AYEDAŞ Geçici Arıza Giderme Hızını 23 Kat Artırdı

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AYEDAŞ), Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme (SCADA) sistemiyle geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdığını bildirdi.

AYEDAŞ'tan yapılan açıklamada, şirketin, ortalama 46 dakikalık geçici arıza giderme süresini uzaktan müdahaleyle 2 dakikaya indiren SCADA sistemini, enerji kesme ve verme işlemlerinin yüzde 60'ında gerçekleştirir seviyeye ulaştığı belirtildi. Şirketin, 2022'de söz konusu sistemi yaygınlaştırmak amacıyla 42 milyon liralık ilave yatırım ihalelerini tamamladığı kaydedilen açıklamada, "Ayedaş, yüksek gerilim seviyesinde mevcut SCADA sisteminde 1250 adet SCADA merkezine (150.000 Input/Output (I/O)) ilave olarak, 170 adet SCADA merkezinin (28.000 I/O) daha aktif hala gelmesi için ihaleleri tamamladı ve bu sene içibde yapım sürecine geçecek." denildi
İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AYEDAŞ), Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme (SCADA) sistemiyle geçici arıza giderme hızını 23 kat artırdığını bildirdi.

AYEDAŞ'tan yapılan açıklamada, şirketin, ortalama 46 dakikalık geçici arıza giderme süresini uzaktan müdahaleyle 2 dakikaya indiren SCADA sistemini, enerji kesme ve verme işlemlerinin yüzde 60'ında gerçekleştirir seviyeye ulaştığı belirtildi.

Şirketin, 2022'de söz konusu sistemi yaygınlaştırmak amacıyla 42 milyon liralık ilave yatırım ihalelerini tamamladığı kaydedilen açıklamada, "Ayedaş, yüksek gerilim seviyesinde mevcut SCADA sisteminde 1250 adet SCADA merkezine (150.000 Input/Output (I/O)) ilave olarak, 170 adet SCADA merkezinin (28.000 I/O) daha aktif hala gelmesi için ihaleleri tamamladı ve bu sene içibde yapım sürecine geçecek." denildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler