Ukrayna'dan Enerji Tüccarlarına Çağrı: "Rus Petrolü Ticaretini Durdurun"

DÜNYADAN 11.04.2022 - 10:43, Güncelleme: 11.04.2022 - 10:54 3633+ kez okundu.
 

Ukrayna'dan Enerji Tüccarlarına Çağrı: "Rus Petrolü Ticaretini Durdurun"

Ukrayna hükümeti, dünyanın en büyük enerji tüccarlarından bazılarını Rus ham petrolünde işlem yapmayı durdurmaya çağırdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin ekonomi danışmanı Oleg Ustenko, Vitol, Trifagura, Glencore ve Gnunvor'a Mart ayı sonunda mektup gönderdi ve Rus hidrokarbon ürünlerinde ticareti derhal durdurmalarını talep etti. Ustenko, yaptığı açıklamada, "Büyük tüccarlar Rus petrolünde ticarete devam ediyorlar ve Rusya'nın kanlı parasını almasına yardım ediyorlar. Bu tüccarlar da savaş suçlarının ve Ukrayna vatandaşlarına karşı soykırımın finansmanı döngüsündeler" dedi. Ustenko'nun gönderdiği mektuba yanıt veren Vitol, Rusya ile yeni petrol kontratları yapmadıklarını mevcut kontrat yükümlülüklerinin sona ermesi ile ikinci çeyrekte Rus petrolünde işlem hacimlerinin ciddi şekilde düşeceğini vurguladı.
Ukrayna hükümeti, dünyanın en büyük enerji tüccarlarından bazılarını Rus ham petrolünde işlem yapmayı durdurmaya çağırdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin ekonomi danışmanı Oleg Ustenko, Vitol, Trifagura, Glencore ve Gnunvor'a Mart ayı sonunda mektup gönderdi ve Rus hidrokarbon ürünlerinde ticareti derhal durdurmalarını talep etti.

Ustenko, yaptığı açıklamada, "Büyük tüccarlar Rus petrolünde ticarete devam ediyorlar ve Rusya'nın kanlı parasını almasına yardım ediyorlar. Bu tüccarlar da savaş suçlarının ve Ukrayna vatandaşlarına karşı soykırımın finansmanı döngüsündeler" dedi.

Ustenko'nun gönderdiği mektuba yanıt veren Vitol, Rusya ile yeni petrol kontratları yapmadıklarını mevcut kontrat yükümlülüklerinin sona ermesi ile ikinci çeyrekte Rus petrolünde işlem hacimlerinin ciddi şekilde düşeceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler