TÜSİAD Etkinliğinde Küresel Enerji Krizi Ele Alındı

ŞİRKET 15.04.2022 - 11:27, Güncelleme: 21.04.2022 - 09:41 3872+ kez okundu.
 

TÜSİAD Etkinliğinde Küresel Enerji Krizi Ele Alındı

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol'un katılımıyla Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, dünya enerji pazarları ve küresel enerji dönüşümü ele alındı.

TÜSİAD, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Dünya Enerji Pazarları ve Küresel Enerji Dönüşümü" temalı toplantıda Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol'u ağırladı. Açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan'ın ana tema konuşmasını Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol'un gerçekleştirdiği etkinlikte, söyleşi oturumunun moderasyonu TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi Politikaları ve Şirket İşleri Yuvarlak Masa Başkanı Dr. Fatih Kemal Ebiçoğlu tarafından yapıldı. Etkinliğin ana tema konuşmacısı Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol konuyla ilgili değerlendirmelerinde şunları söyledi: "Ukrayna'dan gelen resimlere baktığımızda büyük bir insanlık dramı, insanlık krizi yaşıyoruz. İkincisi belki de ilk global enerji krizini yaşıyoruz. Ama bunlar üçüncü kriz olan iklim krizini unutmamız anlamına gelmez. Bu yüzden enerji krizini çözmek için atılacak adımların iklim krizini çözecek adımlar da olması gerekiyor." TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Şubat ayında gerçekleştirilen İklim Şurası kararlarına da yansıyan ve bu yıl içinde hazırlanması öngörülen Uzun Dönemli Enerji Planı'nı stratejik önemde görüyoruz. Bu planın arz güvenliği, öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik prensiplerini bütüncül gözetmesi kritik önem taşıyor. Bu çerçevede, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği potansiyelimizin azami şekilde kullanıldığı; enerji arz güvenliğine ve kalitesine yönelik alt yapının güçlendirildiği; serbest piyasa uygulamalarından uzaklaşılmayan bir planı hedeflemeliyiz. Küresel enerji dönüşümü arz güvenliği, iklim değişikliği, jeopolitik, ekonomik, sürdürülebiirlik ve teknolojik boyutlarıyla önümüzdeki dönemde stratejik önem taşımaya devam edecek."
Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol'un katılımıyla Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, dünya enerji pazarları ve küresel enerji dönüşümü ele alındı.

TÜSİAD, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Dünya Enerji Pazarları ve Küresel Enerji Dönüşümü" temalı toplantıda Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol'u ağırladı. Açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan'ın ana tema konuşmasını Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol'un gerçekleştirdiği etkinlikte, söyleşi oturumunun moderasyonu TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi Politikaları ve Şirket İşleri Yuvarlak Masa Başkanı Dr. Fatih Kemal Ebiçoğlu tarafından yapıldı.

Etkinliğin ana tema konuşmacısı Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Dr. Fatih Birol konuyla ilgili değerlendirmelerinde şunları söyledi:

"Ukrayna'dan gelen resimlere baktığımızda büyük bir insanlık dramı, insanlık krizi yaşıyoruz. İkincisi belki de ilk global enerji krizini yaşıyoruz. Ama bunlar üçüncü kriz olan iklim krizini unutmamız anlamına gelmez. Bu yüzden enerji krizini çözmek için atılacak adımların iklim krizini çözecek adımlar da olması gerekiyor."

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Şubat ayında gerçekleştirilen İklim Şurası kararlarına da yansıyan ve bu yıl içinde hazırlanması öngörülen Uzun Dönemli Enerji Planı'nı stratejik önemde görüyoruz. Bu planın arz güvenliği, öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik prensiplerini bütüncül gözetmesi kritik önem taşıyor. Bu çerçevede, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği potansiyelimizin azami şekilde kullanıldığı; enerji arz güvenliğine ve kalitesine yönelik alt yapının güçlendirildiği; serbest piyasa uygulamalarından uzaklaşılmayan bir planı hedeflemeliyiz. Küresel enerji dönüşümü arz güvenliği, iklim değişikliği, jeopolitik, ekonomik, sürdürülebiirlik ve teknolojik boyutlarıyla önümüzdeki dönemde stratejik önem taşımaya devam edecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.