OEDAŞ'ta İş Kazası Kayıp Gün Sayısı İki Yılda Yüzde 58 Azaldı

ŞİRKET 28.04.2022 - 12:25, Güncelleme: 28.04.2022 - 12:52 2933+ kez okundu.
 

OEDAŞ'ta İş Kazası Kayıp Gün Sayısı İki Yılda Yüzde 58 Azaldı

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, iki yılda iş kazalarında yüzde 36, iş kazalarından kaynaklanan süre kaybında ise yüzde 58 oranında iyileşme sağladıklarını açıkladı.

Çalışanlarına, yüklenicilerine ve tedarikçilerine güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren OEDAŞ, iş güvenliği alanında önemli ilerlemeler kaydetmeye devam ediyor. 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla bir açıklama yapan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 2019-2021 yıllarını kapsayan iki yılda iş kazalarında yüzde 36, iş kazalarından kaynaklanan süre kaybında ise yüzde 58 oranında iyileşme sağladıklarını açıkladı. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), çalışanlarına, yüklenicilerine ve tedarikçilerine güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında görüşlerini paylaşan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümleri ve yerel mevzuatın yanı sıra şirket içinde çalışma arkadaşlarını bilinçlendirmek için yenilikçi teknolojiler kullandıklarını ve eğitimler düzenlediklerini söyledi. Muzaffer Yalçın, bu sayede iş kazasında kaybettikleri sürede 2019-2021 yıllarında yüzde 58, aynı dönemde iş kazası sayısında ise yüzde 36 iyileşme kaydettiklerini belirtti. İş kazası oranını azaltmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ifade eden Yalçın, “Faaliyet gösterdiğimiz iş kolu gereği alçak ve yüksek gerilim enerji nakil hatları, yüksekte yapılan saha çalışmaları veya karayollarındaki operasyonlar gibi riskli alanlarda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tüm bu çalışmaları yaparken her şeyden önce çalışma arkadaşlarımız ve tüm paydaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliğini (İSG) en önemli konu olarak görüyoruz. Bu kapsamda tüm çalışma arkadaşlarımızın katılımıyla riskleri belirliyor, sağlık ve emniyete ilişkin ilkeler kapsamında kayıp, kaza ya da hasar risklerini ortadan kaldırmaya ve azaltmaya yönelik önlemler alıyoruz. İSG Yönetim Sistemi uygulamalarımızı sürekli ve düzenli olarak gözden geçirirken bağımsız denetimlerle de sürecin kontrolünü yapıyor, geliştirmeleri sağlıyoruz” dedi. İSG eğitimlerinin süresi iki katına çıkarıldı OEDAŞ bünyesinde bulunan Akademi Eğitim Merkezi'nde teorik ve uygulamalı teknik İSG eğitimleri veren şirket, pandemi sürecinde eğitimlerini çevrimiçi ortamda sürdürdü. Yönetmelikler gereği tüm çalışanlarına yılda 16 saat İSG eğitimi veren OEADAŞ, bu alandaki farkındalığı artırmak için 16 saat daha ek eğitim düzenleyerek süreyi 32 saate çıkardı.  
OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, iki yılda iş kazalarında yüzde 36, iş kazalarından kaynaklanan süre kaybında ise yüzde 58 oranında iyileşme sağladıklarını açıkladı.

Çalışanlarına, yüklenicilerine ve tedarikçilerine güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren OEDAŞ, iş güvenliği alanında önemli ilerlemeler kaydetmeye devam ediyor. 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü dolayısıyla bir açıklama yapan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 2019-2021 yıllarını kapsayan iki yılda iş kazalarında yüzde 36, iş kazalarından kaynaklanan süre kaybında ise yüzde 58 oranında iyileşme sağladıklarını açıkladı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), çalışanlarına, yüklenicilerine ve tedarikçilerine güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında görüşlerini paylaşan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümleri ve yerel mevzuatın yanı sıra şirket içinde çalışma arkadaşlarını bilinçlendirmek için yenilikçi teknolojiler kullandıklarını ve eğitimler düzenlediklerini söyledi. Muzaffer Yalçın, bu sayede iş kazasında kaybettikleri sürede 2019-2021 yıllarında yüzde 58, aynı dönemde iş kazası sayısında ise yüzde 36 iyileşme kaydettiklerini belirtti.

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın.JPG

İş kazası oranını azaltmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini ifade eden Yalçın, “Faaliyet gösterdiğimiz iş kolu gereği alçak ve yüksek gerilim enerji nakil hatları, yüksekte yapılan saha çalışmaları veya karayollarındaki operasyonlar gibi riskli alanlarda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tüm bu çalışmaları yaparken her şeyden önce çalışma arkadaşlarımız ve tüm paydaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliğini (İSG) en önemli konu olarak görüyoruz. Bu kapsamda tüm çalışma arkadaşlarımızın katılımıyla riskleri belirliyor, sağlık ve emniyete ilişkin ilkeler kapsamında kayıp, kaza ya da hasar risklerini ortadan kaldırmaya ve azaltmaya yönelik önlemler alıyoruz. İSG Yönetim Sistemi uygulamalarımızı sürekli ve düzenli olarak gözden geçirirken bağımsız denetimlerle de sürecin kontrolünü yapıyor, geliştirmeleri sağlıyoruz” dedi.

İSG eğitimlerinin süresi iki katına çıkarıldı

OEDAŞ bünyesinde bulunan Akademi Eğitim Merkezi'nde teorik ve uygulamalı teknik İSG eğitimleri veren şirket, pandemi sürecinde eğitimlerini çevrimiçi ortamda sürdürdü. Yönetmelikler gereği tüm çalışanlarına yılda 16 saat İSG eğitimi veren OEADAŞ, bu alandaki farkındalığı artırmak için 16 saat daha ek eğitim düzenleyerek süreyi 32 saate çıkardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.