Norveç'in Doğalgaz İhracatı Yüzde 8 Arttı

DÜNYADAN 09.05.2022 - 16:30, Güncelleme: 09.05.2022 - 16:34 3106+ kez okundu.
 

Norveç'in Doğalgaz İhracatı Yüzde 8 Arttı

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Terje Aasland, ülkesinin doğal gaz ihracatının bu yıl yüzde 8 artarak toplam 122 milyar metreküp seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Terje Aasland, Norveç'in Sandefjord şehrinde düzenlenen 2022 Petrol ve Enerji Politikası Konferansı'nda, gaz ihracatında son 5 yılın rekorunun kırılabileceğini kaydetti. Norveç'in doğal gaz ihracatının bu yıl geçen yıla göre yüzde 8 artarak toplam 122 milyar metreküp seviyesine ulaşacağını ifade eden Aasland, söz konusu artışın büyük kısmının boru hattı ihracatından kaynaklanacağını aktardı. Norveç, 2017'de 122 milyar metreküp doğal gaz ihracatı gerçekleştirmişti. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın Avrupa'da enerji krizine yol açması nedeniyle ülkedeki enerji firmaları üretimini artırmaya odaklandı. Batı Avrupa'nın en büyük petrol ve gaz üreticisi konumunda bulunan Norveç, gazını öncelikle İngiltere, Almanya, Fransa ve Belçika'ya satarken, bu yıl içinde Polonya'ya gaz gönderecek yeni bir boru hattının da devreye alınması bekleniyor.
Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Terje Aasland, ülkesinin doğal gaz ihracatının bu yıl yüzde 8 artarak toplam 122 milyar metreküp seviyesine ulaşabileceğini belirtti.

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Terje Aasland, Norveç'in Sandefjord şehrinde düzenlenen 2022 Petrol ve Enerji Politikası Konferansı'nda, gaz ihracatında son 5 yılın rekorunun kırılabileceğini kaydetti.

Norveç'in doğal gaz ihracatının bu yıl geçen yıla göre yüzde 8 artarak toplam 122 milyar metreküp seviyesine ulaşacağını ifade eden Aasland, söz konusu artışın büyük kısmının boru hattı ihracatından kaynaklanacağını aktardı.

Norveç, 2017'de 122 milyar metreküp doğal gaz ihracatı gerçekleştirmişti. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın Avrupa'da enerji krizine yol açması nedeniyle ülkedeki enerji firmaları üretimini artırmaya odaklandı.

Batı Avrupa'nın en büyük petrol ve gaz üreticisi konumunda bulunan Norveç, gazını öncelikle İngiltere, Almanya, Fransa ve Belçika'ya satarken, bu yıl içinde Polonya'ya gaz gönderecek yeni bir boru hattının da devreye alınması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler