Çanakkale'de "Rüzgar Günü" Etkinliği Düzenlendi

ŞİRKET 12.05.2022 - 13:05, Güncelleme: 12.05.2022 - 13:05 3263+ kez okundu.
 

Çanakkale'de "Rüzgar Günü" Etkinliği Düzenlendi

Enerjisa Üretim’in sponsorluğunda ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Rüzgar Günü” etkinliklerinde sektör temsilcileri ve üniversite öğrencileri Çanakkale’de bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında yenilenebilir enerji sektöründen temsilciler, akademisyen ve öğrencilerle bir araya gelerek rüzgar enerjisi, yeni teknolojiler ve enerji bağlantılı konular üzerine bilgi alışverişinde bulundu. Enerjisa Üretim Genel Müdürü İhsan Erbil Bayçöl, etkinlikte yaptığı konuşmada, sektörün öncü firmalarının temsilcileriyle bir arada olmaktan ve bu etkinliği gerçekleştirilmiş olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Rüzgar Günü etkinliğinin gelenekselleşmesini istediklerini belirten Bayçöl, Çanakkale’nin kurulu gücüyle, teknolojisiyle, insan kaynağı ile rüzgarın başkenti olduğunu ifade etti. İhsan Erbil Bayçöl, Enerjisa Üretim'in ilk rüzgar santralinin de Çanakkale’de kurulduğunu anımsatarak, Enerjisa Üretim olarak Çanakkale’ye değer katmaya devam edeceklerini kaydetti. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Abdullah Güç ise Balıkesir ve Çanakkale olarak pek çok yenilenebilir enerji yatırımlarına ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, yenilenebilir enerji hakkında farkındalık oluşturmak ve bölgeye yeni yatırımlar çekmek için çalıştıklarını dile getirdi. Bugüne kadar GMKA olarak bölgede yenilenebilir enerji alanında farklı ve verimli birçok projeye mali destek sağladıklarını vurgulayan Abdullah Güç, "Yenilenebilir enerji alanında eksikliğini tespit ettiğimiz insan kaynağı alanında AB finansmanıyla, bölgemizdeki üniversitelerle ve firmalarla işbirliği içerisinde Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Projesini (Re-You) hayata geçirdik. Burada da durmak istemiyoruz ve Güney Marmara’yı yatırımları, teknolojisi ve insan kaynağı ile yenilenebilir enerjinin merkezi konumuna getirmek istiyoruz." diye konuştu. Toplantı, Re-You Projesinin takım lideri Dusan Gvozdenac’ın yaptığı sunumla devam etti. Etkinliğin ikinci gününde insan kaynaklarının dönüşümü ve GMKA'nın "Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu" sunumu yapıldı.
Enerjisa Üretim’in sponsorluğunda ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Rüzgar Günü” etkinliklerinde sektör temsilcileri ve üniversite öğrencileri Çanakkale’de bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında yenilenebilir enerji sektöründen temsilciler, akademisyen ve öğrencilerle bir araya gelerek rüzgar enerjisi, yeni teknolojiler ve enerji bağlantılı konular üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Enerjisa Üretim Genel Müdürü İhsan Erbil Bayçöl, etkinlikte yaptığı konuşmada, sektörün öncü firmalarının temsilcileriyle bir arada olmaktan ve bu etkinliği gerçekleştirilmiş olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Rüzgar Günü etkinliğinin gelenekselleşmesini istediklerini belirten Bayçöl, Çanakkale’nin kurulu gücüyle, teknolojisiyle, insan kaynağı ile rüzgarın başkenti olduğunu ifade etti.

İhsan Erbil Bayçöl, Enerjisa Üretim'in ilk rüzgar santralinin de Çanakkale’de kurulduğunu anımsatarak, Enerjisa Üretim olarak Çanakkale’ye değer katmaya devam edeceklerini kaydetti.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Abdullah Güç ise Balıkesir ve Çanakkale olarak pek çok yenilenebilir enerji yatırımlarına ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, yenilenebilir enerji hakkında farkındalık oluşturmak ve bölgeye yeni yatırımlar çekmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Bugüne kadar GMKA olarak bölgede yenilenebilir enerji alanında farklı ve verimli birçok projeye mali destek sağladıklarını vurgulayan Abdullah Güç, "Yenilenebilir enerji alanında eksikliğini tespit ettiğimiz insan kaynağı alanında AB finansmanıyla, bölgemizdeki üniversitelerle ve firmalarla işbirliği içerisinde Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Projesini (Re-You) hayata geçirdik. Burada da durmak istemiyoruz ve Güney Marmara’yı yatırımları, teknolojisi ve insan kaynağı ile yenilenebilir enerjinin merkezi konumuna getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Toplantı, Re-You Projesinin takım lideri Dusan Gvozdenac’ın yaptığı sunumla devam etti.

Etkinliğin ikinci gününde insan kaynaklarının dönüşümü ve GMKA'nın "Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu" sunumu yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.