Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi'ne İki Ayrı "Yeşil Bina" Sertifikası

ŞİRKET 13.05.2022 - 11:33, Güncelleme: 13.05.2022 - 11:33 3064+ kez okundu.
 

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi'ne İki Ayrı "Yeşil Bina" Sertifikası

Tüpraş, Kırıkkale Rafinerisi bünyesindeki çevreye duyarlı binalarıyla LEED Gold Sertifikası almaya hak kazandı.

Tüpraş'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin, Tüpraş Akademi ile Teknik Emniyet ve Çevre Müdürlüğü binaları çevreye duyarlı yapı "yeşil bina" olarak tescillendi. Her iki projede kullanılan tüm malzemeler LEED danışman firması görüşleri doğrultusunda sertifikasyona uygun olarak seçildi. Binaların tasarım süreci de sertifikasyon kriterlerine uygun olarak yürütüldü. Tüpraş Akademi binasının mevcutta atıl durumda bulunan yapının modernizasyonu yoluyla inşa edilmiş olması da sürecin verimliliğini artırdı. Yeşil binalar, klasik binalara göre ortalama yüzde 30 daha az enerji tüketiyor. Gün ışığından en üst düzeyde yararlanarak, enerji analizi sayesinde enerjiyi en verimli şekilde kullanıyor. Yeşil binaların su tüketimi de oldukça düşük olduğundan, peyzaj alanlarında yağmur suyunun kullanılması gibi çeşitli metotlarla yüzde 50 su tasarrufu yapılabiliyor.
Tüpraş, Kırıkkale Rafinerisi bünyesindeki çevreye duyarlı binalarıyla LEED Gold Sertifikası almaya hak kazandı.

Tüpraş'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin, Tüpraş Akademi ile Teknik Emniyet ve Çevre Müdürlüğü binaları çevreye duyarlı yapı "yeşil bina" olarak tescillendi.

Her iki projede kullanılan tüm malzemeler LEED danışman firması görüşleri doğrultusunda sertifikasyona uygun olarak seçildi. Binaların tasarım süreci de sertifikasyon kriterlerine uygun olarak yürütüldü.

Tüpraş Akademi binasının mevcutta atıl durumda bulunan yapının modernizasyonu yoluyla inşa edilmiş olması da sürecin verimliliğini artırdı.

Yeşil binalar, klasik binalara göre ortalama yüzde 30 daha az enerji tüketiyor. Gün ışığından en üst düzeyde yararlanarak, enerji analizi sayesinde enerjiyi en verimli şekilde kullanıyor. Yeşil binaların su tüketimi de oldukça düşük olduğundan, peyzaj alanlarında yağmur suyunun kullanılması gibi çeşitli metotlarla yüzde 50 su tasarrufu yapılabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.