SGK’dan Eti Bakır’ın 7 Tesisine Teşekkür Belgesi

ŞİRKET 28.05.2022 - 11:53, Güncelleme: 28.05.2022 - 11:53 2680+ kez okundu.
 

SGK’dan Eti Bakır’ın 7 Tesisine Teşekkür Belgesi

Eti Bakır’ın 7 tesisi, istihdama sağladıkları katkı ve bölgelerinde en çok engelli istihdam eden işletme olmaları nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) teşekkür belgesi aldı.

Cengiz Holding’in iştiraki Eti Bakır’ın Türkiye geneline yayılan tesisleri, 2021 yılında istihdama ve engelli istihdamına sağladığı katkı nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından teşekküre layık görüldü. SGK’nın ilgili il müdürlükleri tarafından Samsun, Cerattepe, Murgul, Mazıdağı, Küre, Siirt ve Adıyaman tesisleri teşekkür belgesine layık görülen Eti Bakır; faaliyet gösterdiği kentlerde çoğunlukla bölge insanını istihdam ederek Türkiye ekonomisinin yanı sıra bölgesel kalkınmaya da büyük bir destek sunuyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Eti Bakır A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Asım Akbaş, yılda 500 bin ton konsantreden 100 bin ton katot bakır elde ettiklerini ifade ederek, "Eti Bakır 5 bin 500 çalışanıyla, ülkemizin maden rezervlerini verimli şekilde değerlendirmek, geri kazanımı maksimum düzeyde tutmak ve katma değeri yüksek ürünler üretmek için gece gündüz çalışıyor. Türkiye’nin yıllık katot bakır ihtiyacının yüzde 20’sini tek başına karşılayan Eti Bakır, cari açığın azaltılmasında önemli rol oynuyor.” dedi. Faaliyet yürüttükleri bölgelerde sanayi kültürünün gelişmesini sağladıklarını belirten Asım Akbaş, ihtiyaçları tespit ederek sosyal hayatı destekleyen çeşitli altyapı ve üstyapı yatırımları da gerçekleştirdiklerini belirtti. Asım Akbaş, tesislerde üretilen ve sanayiciye sunulan ürünlerin, her yıl yaklaşık 1 milyar doların ülkede kalmasını sağlayarak cari açığın azaltılmasına önemli katkıda bulunduğunu ifade etti. Faaliyet gösterdikleri bölgelerde en çok prim ödeyen şirket olduklarını vurgulayan Asım Akbaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: "İstihdama yaptığımız katkı ve engelli bireyleri ekonomiye kazandırmamız vesilesiyle SGK tarafından teşekküre layık görülmemiz bizim için büyük onur ve gurur kaynağı oldu. Bu başarı; üretimi, iş güvenliğini ve inovasyonu önceliği olarak gören tüm Eti Bakır çalışanlarınındır.” 
Eti Bakır’ın 7 tesisi, istihdama sağladıkları katkı ve bölgelerinde en çok engelli istihdam eden işletme olmaları nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) teşekkür belgesi aldı.

Cengiz Holding’in iştiraki Eti Bakır’ın Türkiye geneline yayılan tesisleri, 2021 yılında istihdama ve engelli istihdamına sağladığı katkı nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından teşekküre layık görüldü.

SGK’nın ilgili il müdürlükleri tarafından Samsun, Cerattepe, Murgul, Mazıdağı, Küre, Siirt ve Adıyaman tesisleri teşekkür belgesine layık görülen Eti Bakır; faaliyet gösterdiği kentlerde çoğunlukla bölge insanını istihdam ederek Türkiye ekonomisinin yanı sıra bölgesel kalkınmaya da büyük bir destek sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eti Bakır A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Asım Akbaş, yılda 500 bin ton konsantreden 100 bin ton katot bakır elde ettiklerini ifade ederek, "Eti Bakır 5 bin 500 çalışanıyla, ülkemizin maden rezervlerini verimli şekilde değerlendirmek, geri kazanımı maksimum düzeyde tutmak ve katma değeri yüksek ürünler üretmek için gece gündüz çalışıyor. Türkiye’nin yıllık katot bakır ihtiyacının yüzde 20’sini tek başına karşılayan Eti Bakır, cari açığın azaltılmasında önemli rol oynuyor.” dedi.

Faaliyet yürüttükleri bölgelerde sanayi kültürünün gelişmesini sağladıklarını belirten Asım Akbaş, ihtiyaçları tespit ederek sosyal hayatı destekleyen çeşitli altyapı ve üstyapı yatırımları da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Asım Akbaş, tesislerde üretilen ve sanayiciye sunulan ürünlerin, her yıl yaklaşık 1 milyar doların ülkede kalmasını sağlayarak cari açığın azaltılmasına önemli katkıda bulunduğunu ifade etti.

Faaliyet gösterdikleri bölgelerde en çok prim ödeyen şirket olduklarını vurgulayan Asım Akbaş, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"İstihdama yaptığımız katkı ve engelli bireyleri ekonomiye kazandırmamız vesilesiyle SGK tarafından teşekküre layık görülmemiz bizim için büyük onur ve gurur kaynağı oldu. Bu başarı; üretimi, iş güvenliğini ve inovasyonu önceliği olarak gören tüm Eti Bakır çalışanlarınındır.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.