OEDAŞ, Sektörün İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

ŞİRKET 31.05.2022 - 15:00, Güncelleme: 31.05.2022 - 15:10 2105+ kez okundu.
 

OEDAŞ, Sektörün İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

OEDAŞ, elektrik dağıtım sektöründe bir ilke imza atarak, “Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayımladı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), yayımladığı “1. Sürdürülebilirlik Raporu” ile çevresel, sosyal ve yönetişimsel (ÇSY) performans değerlerini kamuoyuyla paylaştı. Rapor aynı zamanda, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım hizmeti şirketi arasında da ilk olma özelliğini taşıyor. Sürdürülebilirlik Raporu ile bu alandaki stratejilerini, hedeflerini, ilerleme seviyelerini şeffaf ve sorumlu bir kurumsal yönetim anlayışı ile paylaştıklarını söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “OEDAŞ olarak iş planımızın en önemli iki hedefini, sektörümüz için mükemmel bir iş modeli teşkil etmek ve sürdürülebilir katma değer üretmek oluşturuyor. Bu yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmalarımız dahilinde şirket faaliyetlerimiz üzerinde etkisi bulunan öncelikli konuları tespit ettik. Bunu yaparken de değer zinciri üzerinde risk ve fırsat üretme potansiyelini, paydaşlarımızın konuya yönelik beklenti düzeyini göz önünde bulundurduk. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde sektörümüzün ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Bundan sonra her yıl düzenli olarak sürdürülebilirlik raporu yayınlayacaklarını açıklayan Celepci şöyle devam etti; “Dünyada giderek artacağını öngördüğümüz elektrik talebini ve elektrifikasyon alanındaki trendleri göz önünde bulundurarak bir yandan yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyor diğer yandan bizi yeni dünyanın şirketi haline getirecek çalışmalara imza atmaya odaklanıyoruz. Bu noktada özellikle ülke çapında iklim kriziyle mücadele alanında enerji dönüşümünün üstlendiği kritik rolün bilinci ile hareket etmeye, kamunun da gündeminde olan İklim Kanunu hazırlıkları ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na paralel biçimde sürdürülebilirliği odağımıza almaya devam edeceğiz. Projelerimiz ve Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde ülkemizin akıllı sistemler yolculuğundaki yerimizi şimdiden alıyoruz.” ifadelerini kullandı. OEDAŞ’ın 2020 yılındaki çevresel, sosyal ve yönetişimsel (ÇSY) odaklı faaliyetlerine yer verilen raporda, yüzde 100 kesintisiz elektrik dağıtımını gerçekleştiren bir şirket olma amacıyla yatırımlara devam edildiğine dikkat çekildi. Rapora göre 2020 yıl sonu itibarıyla yaklaşık 1,89 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti ulaştırılırken, beş şehirde gerçekleştirilen yatırımların toplam tutarı 460 milyon TL oldu.
OEDAŞ, elektrik dağıtım sektöründe bir ilke imza atarak, “Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayımladı.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAŞ), yayımladığı “1. Sürdürülebilirlik Raporu” ile çevresel, sosyal ve yönetişimsel (ÇSY) performans değerlerini kamuoyuyla paylaştı.

Rapor aynı zamanda, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım hizmeti şirketi arasında da ilk olma özelliğini taşıyor.

Sürdürülebilirlik Raporu ile bu alandaki stratejilerini, hedeflerini, ilerleme seviyelerini şeffaf ve sorumlu bir kurumsal yönetim anlayışı ile paylaştıklarını söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, “OEDAŞ olarak iş planımızın en önemli iki hedefini, sektörümüz için mükemmel bir iş modeli teşkil etmek ve sürdürülebilir katma değer üretmek oluşturuyor. Bu yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmalarımız dahilinde şirket faaliyetlerimiz üzerinde etkisi bulunan öncelikli konuları tespit ettik. Bunu yaparken de değer zinciri üzerinde risk ve fırsat üretme potansiyelini, paydaşlarımızın konuya yönelik beklenti düzeyini göz önünde bulundurduk. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde sektörümüzün ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bundan sonra her yıl düzenli olarak sürdürülebilirlik raporu yayınlayacaklarını açıklayan Celepci şöyle devam etti; “Dünyada giderek artacağını öngördüğümüz elektrik talebini ve elektrifikasyon alanındaki trendleri göz önünde bulundurarak bir yandan yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyor diğer yandan bizi yeni dünyanın şirketi haline getirecek çalışmalara imza atmaya odaklanıyoruz. Bu noktada özellikle ülke çapında iklim kriziyle mücadele alanında enerji dönüşümünün üstlendiği kritik rolün bilinci ile hareket etmeye, kamunun da gündeminde olan İklim Kanunu hazırlıkları ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na paralel biçimde sürdürülebilirliği odağımıza almaya devam edeceğiz. Projelerimiz ve Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde ülkemizin akıllı sistemler yolculuğundaki yerimizi şimdiden alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

OEDAŞ’ın 2020 yılındaki çevresel, sosyal ve yönetişimsel (ÇSY) odaklı faaliyetlerine yer verilen raporda, yüzde 100 kesintisiz elektrik dağıtımını gerçekleştiren bir şirket olma amacıyla yatırımlara devam edildiğine dikkat çekildi.

Rapora göre 2020 yıl sonu itibarıyla yaklaşık 1,89 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti ulaştırılırken, beş şehirde gerçekleştirilen yatırımların toplam tutarı 460 milyon TL oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.