Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi İstanbul'da Gerçekleşti

GÜNCEL 10.06.2022 - 14:06, Güncelleme: 10.06.2022 - 14:44 3346+ kez okundu.
 

Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi İstanbul'da Gerçekleşti

4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul’da bin 950 ziyaretçiyi buluşturdu.

Nükleer enerjinin sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sıfır karbon hedeflerine ulaşmadaki rolünün tartışıldığı 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), bin 950 ziyaretçiyi ve 149 firmayı ağırladı. İspanya, Hindistan, Çin, Rusya, Güney Kore, İtalya, Danimarka, Bulgaristan, Almanya, Slovakya, Hırvatistan, Fransa, Kongo, Çek Cumhuriyeti’nden nükleer enerjinin önemli oyuncuları NPPES’e katıldı. Nükleer enerji sektöründe tedarikçi ve alt yüklenici olmak isteyen firmalar NPPES kapsamında 168 ticari eşleştirme görüşmesi gerçekleştirdi. Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Haziran 2022 tarihlerinde Pullman İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Türk sanayicileri artık nükleer endüstrinin bir oyuncusu NPPES’in açılışında konuşma yapan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi'nin yerli sanayicilerin nükleer endüstrinin önemli oyuncularıyla buluşmasına ve katma değerli bu sektörden pay almalarını sağlayacak ticari eşleştirme görüşmeleri yapmalarına aracılık eden önemli bir platform olduğunu söyledi. Bir nükleer santralin yapımında yaklaşık 550 bin parça kullanıldığını ve makine sanayi başta olmak üzere birçok sektöre iş imkanı sunulduğunu vurgulayan Nurettin Özdebir, "Türk sanayicilerimizin bu alanda oldukça gelişmiş yetkinlikleri bulunuyor, ASO olarak biz de sanayicilerimizin nükleer endüstrisinin aradığı şartlara uygun üretim yapması konusunda destekliyoruz. Nükleer enerjide tedarikçi olmaya başlayan firmalarımızın sayısı da bu doğrultuda artmaya devam ediyor. Bu yıl NPPES’e ASO NÜKSAK - Nükleer Sanayi Kümelenmesi Projesi’nden birçok firmamız da katılarak hem Akkuyu NGS hem de yurt dışında inşaatı devam eden 53 nükleer santral projesindeki fırsatlarla tanışma imkanı buldu.” diye konuştu. NPPES’te önemli iş birliği anlaşmaları yapıldı Nükleer endüstrisinin gelişmesinde kilit rol oynayan ticari iş birlikleri için NPPES’te bu yıl önemli anlaşmalar gerçekleşti. Ankara Sanayi Odası, Rosatom Teknik Akademisi, Rusya Teknik Karar Grubu ve FİGES ile nükleer sanayinin gelişmesine aracılık edecek 3 önemli iş birliği anlaşması imzaladı. İki gün boyunca NPPES’te 6 özel konusu ve 7 oturumda nükleer enerji alanında hem Türkiye hem de dünyadaki önemli gelişmeler paylaşıldı. NPPES’teki oturum konuları şunlar oldu: Nükleer Güç Santrallerinin İnşasında Modern Trendler ve Deneyimler, Nükleer Altyapı Geliştirme ve Düzenleyici Rejim, Akkuyu NGS’deki İnşaat Süreci, Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (ACCNI) Özel Oturumu, Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Nükleer Pazarlarda SMR ve MMR Geliştirme Faaliyetleri, Akkuyu NGS Projesi’ndeki Satın Alma Süreçleri, Akkuyu NGS Projesinin Ana Yüklenicisinin Faaliyetleri, İspanya Nükleer Uzmanlık Oturumu.
4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi İstanbul’da bin 950 ziyaretçiyi buluşturdu.

Nükleer enerjinin sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sıfır karbon hedeflerine ulaşmadaki rolünün tartışıldığı 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), bin 950 ziyaretçiyi ve 149 firmayı ağırladı. İspanya, Hindistan, Çin, Rusya, Güney Kore, İtalya, Danimarka, Bulgaristan, Almanya, Slovakya, Hırvatistan, Fransa, Kongo, Çek Cumhuriyeti’nden nükleer enerjinin önemli oyuncuları NPPES’e katıldı. Nükleer enerji sektöründe tedarikçi ve alt yüklenici olmak isteyen firmalar NPPES kapsamında 168 ticari eşleştirme görüşmesi gerçekleştirdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 4. Nükleer Santraller Fuarı ve 8. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Haziran 2022 tarihlerinde Pullman İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Türk sanayicileri artık nükleer endüstrinin bir oyuncusu

NPPES’in açılışında konuşma yapan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Nükleer Santraller Fuarı ve Zirvesi'nin yerli sanayicilerin nükleer endüstrinin önemli oyuncularıyla buluşmasına ve katma değerli bu sektörden pay almalarını sağlayacak ticari eşleştirme görüşmeleri yapmalarına aracılık eden önemli bir platform olduğunu söyledi.

Bir nükleer santralin yapımında yaklaşık 550 bin parça kullanıldığını ve makine sanayi başta olmak üzere birçok sektöre iş imkanı sunulduğunu vurgulayan Nurettin Özdebir, "Türk sanayicilerimizin bu alanda oldukça gelişmiş yetkinlikleri bulunuyor, ASO olarak biz de sanayicilerimizin nükleer endüstrisinin aradığı şartlara uygun üretim yapması konusunda destekliyoruz. Nükleer enerjide tedarikçi olmaya başlayan firmalarımızın sayısı da bu doğrultuda artmaya devam ediyor. Bu yıl NPPES’e ASO NÜKSAK - Nükleer Sanayi Kümelenmesi Projesi’nden birçok firmamız da katılarak hem Akkuyu NGS hem de yurt dışında inşaatı devam eden 53 nükleer santral projesindeki fırsatlarla tanışma imkanı buldu.” diye konuştu.

NPPES’te önemli iş birliği anlaşmaları yapıldı

Nükleer endüstrisinin gelişmesinde kilit rol oynayan ticari iş birlikleri için NPPES’te bu yıl önemli anlaşmalar gerçekleşti. Ankara Sanayi Odası, Rosatom Teknik Akademisi, Rusya Teknik Karar Grubu ve FİGES ile nükleer sanayinin gelişmesine aracılık edecek 3 önemli iş birliği anlaşması imzaladı.

İki gün boyunca NPPES’te 6 özel konusu ve 7 oturumda nükleer enerji alanında hem Türkiye hem de dünyadaki önemli gelişmeler paylaşıldı.

NPPES’teki oturum konuları şunlar oldu: Nükleer Güç Santrallerinin İnşasında Modern Trendler ve Deneyimler, Nükleer Altyapı Geliştirme ve Düzenleyici Rejim, Akkuyu NGS’deki İnşaat Süreci, Nükleer Sanayii İnşaat Kompleksi Kuruluşları Derneği (ACCNI) Özel Oturumu, Gelişmiş ve Gelişmekte Olan Nükleer Pazarlarda SMR ve MMR Geliştirme Faaliyetleri, Akkuyu NGS Projesi’ndeki Satın Alma Süreçleri, Akkuyu NGS Projesinin Ana Yüklenicisinin Faaliyetleri, İspanya Nükleer Uzmanlık Oturumu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.