Almanya'dan Ocak Ayında Enerji Fiyatlarında Rahatlama Sözü

DÜNYADAN 24.10.2022 - 17:37, Güncelleme: 24.10.2022 - 17:37 1790+ kez okundu.
 

Almanya'dan Ocak Ayında Enerji Fiyatlarında Rahatlama Sözü

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yükselen enerji fiyatlarıyla mücadele eden haneler ve işletmeler için devlet sübvansiyonlarının en geç Ocak ayında başlayacağını umduğunu söyledi.

Habeck, "Enerji maliyetlerinin azaltılması en geç Ocak ayında başlamalı, hedeflediğimiz şey bu" dedi. Ekonomi Bakanlığı, daha önce yayınladığı bir planla, yaklaşan gaz fiyat tavanı ile birlikte uygulanacak elektrik fiyatlarına üst sınır getirilmesinin temellerini attı. Habeck, elektrik fiyat tavanını finanse etmedeki zorluklara dikkat çekerek bunu “son derece karmaşık bir görev” olarak nitelendirdi. Bakan, “Normalde bunu yapmak iki veya üç yıl sürer” dedi. "Bu nedenle siyasi bir görev uyguluyoruz, ancak bu riskle dolu." Hükümet, elektrik sağlayıcılarının beklenmedik kârlarını toplayarak bunu yapmayı umuyordu. Ayrıca, kârları geriye dönük olarak sömürmeyi de düşünmüş ve enerji sektöründen büyük eleştirilere yol açmıştı. Gaz fiyatı tavanı hakkında yorum yapan Habeck, gaz sağlayıcılarının Mart ayından önce uygulanamayacağını savunduklarını söyledi. Habeck, "Bir şeylerin hala mümkün olup olmadığını gözden geçirmek için çok çalıştıklarından eminim" dedi. Şansölye Olaf Scholz daha erken bir başlangıç ​​tarihi araştırmak istedi ve 1 Ocak'ı önerdi. Enerji tedarikçileri ile istişare etmeyi amaçladığını söyledi.
Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, yükselen enerji fiyatlarıyla mücadele eden haneler ve işletmeler için devlet sübvansiyonlarının en geç Ocak ayında başlayacağını umduğunu söyledi.

Habeck, "Enerji maliyetlerinin azaltılması en geç Ocak ayında başlamalı, hedeflediğimiz şey bu" dedi.

Ekonomi Bakanlığı, daha önce yayınladığı bir planla, yaklaşan gaz fiyat tavanı ile birlikte uygulanacak elektrik fiyatlarına üst sınır getirilmesinin temellerini attı.

Habeck, elektrik fiyat tavanını finanse etmedeki zorluklara dikkat çekerek bunu “son derece karmaşık bir görev” olarak nitelendirdi.

Bakan, “Normalde bunu yapmak iki veya üç yıl sürer” dedi. "Bu nedenle siyasi bir görev uyguluyoruz, ancak bu riskle dolu." Hükümet, elektrik sağlayıcılarının beklenmedik kârlarını toplayarak bunu yapmayı umuyordu.

Ayrıca, kârları geriye dönük olarak sömürmeyi de düşünmüş ve enerji sektöründen büyük eleştirilere yol açmıştı.

Gaz fiyatı tavanı hakkında yorum yapan Habeck, gaz sağlayıcılarının Mart ayından önce uygulanamayacağını savunduklarını söyledi.

Habeck, "Bir şeylerin hala mümkün olup olmadığını gözden geçirmek için çok çalıştıklarından eminim" dedi.

Şansölye Olaf Scholz daha erken bir başlangıç ​​tarihi araştırmak istedi ve 1 Ocak'ı önerdi.

Enerji tedarikçileri ile istişare etmeyi amaçladığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.