Çinli Sinopec Büyük Kaya Gazı Keşfi Yapıyor

MADEN 26.10.2022 - 11:28, Güncelleme: 26.10.2022 - 11:28 13340+ kez okundu.
 

Çinli Sinopec Büyük Kaya Gazı Keşfi Yapıyor

China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec), Salı günü ülkenin güneybatısındaki Sichuan havzasında önemli bir kaya gazı keşfini duyurdu.

Günlük 258.600 metreküp doğal gaz üretimi ve 387.8 milyar metreküp olarak değerlendirilen kaynak kapasitesi ile Sinopec, keşfi “Çin'in kaya gazı keşfi için büyük bir atılım” olarak nitelendirdi. Çin ulusal petrol şirketi, keşfin aynı zamanda Kambriyen Qiongzhusi oluşumundaki ilk keşif olduğunu söyledi ve bulgunun şeyl gazı rezervlerini önemli ölçüde genişlettiğini ve Sichuan Havzasında şeyl gazı arama ve üretimini daha da teşvik edeceğini de sözlerine ekledi.
China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec), Salı günü ülkenin güneybatısındaki Sichuan havzasında önemli bir kaya gazı keşfini duyurdu.

Günlük 258.600 metreküp doğal gaz üretimi ve 387.8 milyar metreküp olarak değerlendirilen kaynak kapasitesi ile Sinopec, keşfi “Çin'in kaya gazı keşfi için büyük bir atılım” olarak nitelendirdi.

Çin ulusal petrol şirketi, keşfin aynı zamanda Kambriyen Qiongzhusi oluşumundaki ilk keşif olduğunu söyledi ve bulgunun şeyl gazı rezervlerini önemli ölçüde genişlettiğini ve Sichuan Havzasında şeyl gazı arama ve üretimini daha da teşvik edeceğini de sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.