ABD'nin Petroldeki Fazla Stok Artışı, Talepte Düşüşe İşaret Ederek Fiyatları Aşağı Çekiyor

GÜNCEL 26.10.2022 - 12:28, Güncelleme: 26.10.2022 - 12:35 1598+ kez okundu.
 

ABD'nin Petroldeki Fazla Stok Artışı, Talepte Düşüşe İşaret Ederek Fiyatları Aşağı Çekiyor

Petrol fiyatları Çarşamba günü ABD ham petrol stoklarındaki beklenmedik artış nedeniyle düşerken, AB'nin 5 Aralık'tan itibaren Rus petrolüne yönelik yaptırımları öncesinde daha fazla kayıpla sınırlandırıldı.

Uluslararası gösterge Brent ham petrolü yerel saatle 09.54'te (0654 GMT) varil başına 90.97 $'dan işlem gördü ve önceki seansta varil başına 91.74 $'lık kapanış fiyatından %0.84'lük bir düşüş yaşadı. Amerikan gösterge West Texas Intermediate (WTI), önceki seansı varil başına 85.32 $'dan kapattıktan sonra %0.62 kayıpla aynı anda 84.79 $ varilden işlem gördü. Amerikan Petrol Enstitüsü (API) Salı günü geç saatlerde ABD ham petrol stoklarında 4,5 milyon varilin üzerinde artış tahminini bildirdi. Beklenenden fazla stok artışı, ham talepte düşüşe işaret ederek fiyatları aşağı çekiyor. Bununla birlikte, AB ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına yanıt olarak Rusya'nın petrol ihracatına yaptırım uygulamaya hazırlanırken, yatırımcı arz eksikliği konusundaki endişeleri kayıpları dar bir aralıkta tutuyor. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol Salı günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'in piyasaya 15 milyon varil daha petrol salma kararına ve ABD Başkanı Joe Biden'ın piyasaya sürmesine rağmen dünyanın Rus petrolüne hala ihtiyaç duyacağını söyledi.
Petrol fiyatları Çarşamba günü ABD ham petrol stoklarındaki beklenmedik artış nedeniyle düşerken, AB'nin 5 Aralık'tan itibaren Rus petrolüne yönelik yaptırımları öncesinde daha fazla kayıpla sınırlandırıldı.

Uluslararası gösterge Brent ham petrolü yerel saatle 09.54'te (0654 GMT) varil başına 90.97 $'dan işlem gördü ve önceki seansta varil başına 91.74 $'lık kapanış fiyatından %0.84'lük bir düşüş yaşadı.

Amerikan gösterge West Texas Intermediate (WTI), önceki seansı varil başına 85.32 $'dan kapattıktan sonra %0.62 kayıpla aynı anda 84.79 $ varilden işlem gördü.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) Salı günü geç saatlerde ABD ham petrol stoklarında 4,5 milyon varilin üzerinde artış tahminini bildirdi.

Beklenenden fazla stok artışı, ham talepte düşüşe işaret ederek fiyatları aşağı çekiyor.

Bununla birlikte, AB ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına yanıt olarak Rusya'nın petrol ihracatına yaptırım uygulamaya hazırlanırken, yatırımcı arz eksikliği konusundaki endişeleri kayıpları dar bir aralıkta tutuyor.

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol Salı günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'in piyasaya 15 milyon varil daha petrol salma kararına ve ABD Başkanı Joe Biden'ın piyasaya sürmesine rağmen dünyanın Rus petrolüne hala ihtiyaç duyacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler