"Türkiye'yi Rügar Enerjisi Ar-Ge Çalışmalarında Avrupa'nın Hub'ı yapacağız"

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:09, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:09 2727+ kez okundu.
 

"Türkiye'yi Rügar Enerjisi Ar-Ge Çalışmalarında Avrupa'nın Hub'ı yapacağız"

Siemens Gamesa Renewable Türkiye CEO'su Hakan Yıldırım, rüzgar enerjisi Ar-Ge çalışmaları konusunda önemli adımlar atacaklarını açıkladı.

Siemens Gamesa Renewable Türkiye CEO’su Hakan Yıldırım, rüzgar enerjisi Ar-Ge çalışmaları konusunda önemli adımlar atacaklarını açıkladı. 6. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin (TÜREK2017) ikinci gününde yapılan ‘RES YEKA’ları ve Yerli Üretim” başlıklı özel oturumda konuşan Siemens Gamesa Renewable Türkiye CEO’su Hakan Yıldırım,” Ar-Ge çalışmaları konusunda Türkiye’yi Avrupa’nın hub’ı yapmak amacımız var. Türkiye Hindistan’dan çok daha cazip bir yer. Ancak teşvik gerekiyor, teşviksiz de olmuyor” şeklinde konuştu. Yıldırım ayrıca, “YEKA hazırlığında çok profesyonel bir süreç yaşandı. Fiyatlar bizim çok arzu ettiğimiz değildi ama böyle oldu. Türkiye’nin dinamikleri YEKA ve YEKA’dan daha fazlasını yapmaya uygundur” sözlerini kaydetti. Enerji sektöründe dönüşüm ve değişimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yıldırım sözlerini şu şekilde tamamladı; “Türkiye bence doğru aşamalardan geçerek dönüşümü yaşıyor. Almanya muhtemelen Kasım ayında bizdeki YEKA fiyatlarına gelinecek. Bu dönüşümü Türkiye’de otoritelerin iyi okuduğunu ve doğru zamanda uyguladıklarını düşünüyorum. Henüz yatırım yapılmamış olan ekipman için yatırımcılarla gidip görüşmeler yapılması gerekiyor. Tüm bu yatırımları yapabilmek için olmazsa olmaz ise sürdürülebilirlik. YEKA ile lokalizasyonu teşvik ediyoruz. Bundan sonraki süreç içinde 2020 sonrası bu lokalizasyona teşvik olmalı ki yan sanayi de birlikte sürdürülebilme potansiyeline sahip olsunlar. Bizim istirhamımız YEKA’ların bir iş birliği içinde geliştirilmesi. Sektörün tüm paydaşlarının desteğine ihtiyacımız var.”  
Siemens Gamesa Renewable Türkiye CEO'su Hakan Yıldırım, rüzgar enerjisi Ar-Ge çalışmaları konusunda önemli adımlar atacaklarını açıkladı.

Siemens Gamesa Renewable Türkiye CEO’su Hakan Yıldırım, rüzgar enerjisi Ar-Ge çalışmaları konusunda önemli adımlar atacaklarını açıkladı.

6. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin (TÜREK2017) ikinci gününde yapılan ‘RES YEKA’ları ve Yerli Üretim” başlıklı özel oturumda konuşan Siemens Gamesa Renewable Türkiye CEO’su Hakan Yıldırım,” Ar-Ge çalışmaları konusunda Türkiye’yi Avrupa’nın hub’ı yapmak amacımız var. Türkiye Hindistan’dan çok daha cazip bir yer. Ancak teşvik gerekiyor, teşviksiz de olmuyor” şeklinde konuştu.

Yıldırım ayrıca, “YEKA hazırlığında çok profesyonel bir süreç yaşandı. Fiyatlar bizim çok arzu ettiğimiz değildi ama böyle oldu. Türkiye’nin dinamikleri YEKA ve YEKA’dan daha fazlasını yapmaya uygundur” sözlerini kaydetti.

Enerji sektöründe dönüşüm ve değişimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yıldırım sözlerini şu şekilde tamamladı; “Türkiye bence doğru aşamalardan geçerek dönüşümü yaşıyor. Almanya muhtemelen Kasım ayında bizdeki YEKA fiyatlarına gelinecek. Bu dönüşümü Türkiye’de otoritelerin iyi okuduğunu ve doğru zamanda uyguladıklarını düşünüyorum. Henüz yatırım yapılmamış olan ekipman için yatırımcılarla gidip görüşmeler yapılması gerekiyor. Tüm bu yatırımları yapabilmek için olmazsa olmaz ise sürdürülebilirlik. YEKA ile lokalizasyonu teşvik ediyoruz. Bundan sonraki süreç içinde 2020 sonrası bu lokalizasyona teşvik olmalı ki yan sanayi de birlikte sürdürülebilme potansiyeline sahip olsunlar. Bizim istirhamımız YEKA’ların bir iş birliği içinde geliştirilmesi. Sektörün tüm paydaşlarının desteğine ihtiyacımız var.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler