GDZ Elektrik Dağıtımdan Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:13, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:13 2430+ kez okundu.
 

GDZ Elektrik Dağıtımdan Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları

GDZ Elektrik Dağıtım tüketicilere daha kaliteli ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sunulması adına planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

İzmir ve Manisa illerinde yaklaşık 5 milyon 700 bin kişiye elektrik  dağıtım hizmeti sağlayan GDZ Elektrik Dağıtım  tüketicilere daha  kaliteli ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sunulması adına planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyor Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları Nedir? Planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları, belirlenen gün ve sürede  bir dizi hizmet nedeniyle uygulanıyor. Elektrik dağıtım hatlarının  bakım, onarım ve yenileme çalışmaları ile beraber yeni yatırım  projelerinin devreye alınması esnasında programlı kesinti yapılmasına  ihtiyaç duyuluyor. Can, mal ve çevre güvenliğinin sağlanması amacı ve  mevcut yasal düzenlemeler gereği elektrik yüklü hatlarda çalışma  yapılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik kesintisi yapılıyor.  Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları ile Öngörülemeyen Kesinti Arasındaki Fark Nedir? Planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında can, mal, çevre  güvenliği ve yasal düzenlemeler gereği programlı bir şekilde elektrik  kesintisi yapılmasına gerek duyuluyor. Planlı bakım ve iyileştirme  çalışmaları ile öngörülemeyen kesintilerin engellenmesi amaçlanıyor. Planlı bakım ve iyileştirme çalışmalarının, daha kaliteli hizmet  ve uzun ömürlü memnuniyet için yapıldığını vurgulayan şirket  yetkilileri anlık kesintilerin öngörülemeyen teknik sebepler, dış  faktörler ve olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşan istenmeyen  kesintiler olduğunu ve bu yönleriyle planlı kesintilerden farklı  olduğunu belirtti. Şirketin SCADA Merkezi ile hizmet verilen 2 ilde elektrik dağıtım  hatları her an takip ediliyor ve analizler yapılıyor. Öngörülemeyen  kesintilere saniyeler içerisinde kontrol merkezinden müdahale  ediliyor.    
GDZ Elektrik Dağıtım tüketicilere daha kaliteli ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sunulması adına planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

İzmir ve Manisa illerinde yaklaşık 5 milyon 700 bin kişiye elektrik  dağıtım hizmeti sağlayan GDZ Elektrik Dağıtım  tüketicilere daha  kaliteli ve sürdürülebilir elektrik enerjisi sunulması adına planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyor

Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları Nedir?

Planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları, belirlenen gün ve sürede  bir dizi hizmet nedeniyle uygulanıyor. Elektrik dağıtım hatlarının  bakım, onarım ve yenileme çalışmaları ile beraber yeni yatırım  projelerinin devreye alınması esnasında programlı kesinti yapılmasına  ihtiyaç duyuluyor. Can, mal ve çevre güvenliğinin sağlanması amacı ve  mevcut yasal düzenlemeler gereği elektrik yüklü hatlarda çalışma  yapılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik kesintisi yapılıyor. 

Planlı Bakım ve İyileştirme Çalışmaları ile Öngörülemeyen Kesinti Arasındaki Fark Nedir?

Planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında can, mal, çevre  güvenliği ve yasal düzenlemeler gereği programlı bir şekilde elektrik  kesintisi yapılmasına gerek duyuluyor. Planlı bakım ve iyileştirme  çalışmaları ile öngörülemeyen kesintilerin engellenmesi amaçlanıyor.

Planlı bakım ve iyileştirme çalışmalarının, daha kaliteli hizmet  ve uzun ömürlü memnuniyet için yapıldığını vurgulayan şirket  yetkilileri anlık kesintilerin öngörülemeyen teknik sebepler, dış  faktörler ve olumsuz hava koşulları nedeniyle oluşan istenmeyen  kesintiler olduğunu ve bu yönleriyle planlı kesintilerden farklı  olduğunu belirtti.

Şirketin SCADA Merkezi ile hizmet verilen 2 ilde elektrik dağıtım  hatları her an takip ediliyor ve analizler yapılıyor. Öngörülemeyen  kesintilere saniyeler içerisinde kontrol merkezinden müdahale  ediliyor.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.