Türkiye Petrolleri Akaryakıt Sektöründe İlk 5'e Yükseldi

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:43, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:43 2519+ kez okundu.
 

Türkiye Petrolleri Akaryakıt Sektöründe İlk 5'e Yükseldi

2016 yılının en büyük özelleştirme ihalesine imza atan Zülfikarlar Holding şirketlerinden Turkuaz Petrol, yola Türkiye Petrolleri markasıyla devam etme kararı sonrası, pazar payına göre yapılan sıralamada yükselerek sektörün ilk 5 şirketi arasına girdi.

Zülfikarlar Holding şirketlerinden Turkuaz Petrol, 2016 yılının en büyük özelleştirme ihalesine imza atarak Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım’ın yeni sahibi olurken, Turkuaz Petrol, satın almanın ardından yola Türkiye Petrolleri markasıyla devam etme kararı aldı. İki şirketin güçlerini Türkiye Petrolleri markası altında birleştirmesiyle, Türkiye Petrolleri’nin istasyon sayısı da 700’ü aştı. Hedeflerinin pazar payı açısından sektördeki ilk 3 içinde yer almak olduğunu söyleyen Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, “Hem yurtiçinde hem yurtdışında organik ve inorganik büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz” dedi. 2018 yılı sonuna kadar toplam istasyon sayısının da 800’e çıkarılması hedefleniyor. Turkuaz Petrol’ün Türkiye Petrolleri’ni satın alması sonrasında iki büyük şirketin birleşiminden dev bir milli akaryakıt dağıtım şirketinin ortaya çıktığını vurgulayan Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Çağdaş Demirağ şunları ifade etti: “Turkuaz Petrol olarak, 2016 yılının en büyük özelleştirmesine imza attık ve 490 milyon TL’lik en yüksek teklifi vererek Türkiye Petrolleri’ni satın aldık. Bu satın alma hem ülke ekonomisine hem de sektöre değer katacak son derece önemli bir gelişme oldu. Yıl sonuna kadar iki şirketin resmi birleşme sürecini de tamamlayacağız. Türkiye’nin en köklü markalarından Türkiye Petrolleri’ni sektörel deneyim ve birikimimizle daha da büyüteceğiz. Öncelikli hedefimiz, sektörde pazar payı açısından ilk 3 şirket içinde yer almak. Bu kapsamda organik ve inorganik büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz.”   Akaryakıt sektöründe satın almalar devam edecek Türkiye Petrolleri’nin özelleştirilmesiyle devletin akaryakıt dağıtım sektöründen tamamen çekildiğine değinen Demirağ sözlerine şöyle devam etti: “15 yıl öncesine kadar 20 dağıtıcının faaliyet gösterdiği sektörde bugün 85 firma var. 12 bin 550 akaryakıt, 10 bin de LPG istasyonunun olduğu akaryakıt dağıtım sektörü, hem yeni satış ağları hem de satın almalarla büyüme ekseninde rekabete sahne oluyor. Devletin bu alandan çekilmesinin ve artık denetleme ve düzenleme rolü üstlenmesinin de hem sektörün gelişimi hem de rekabet açısından avantajlar yaratacağını düşünüyorum. Rekabette güçlenmek ve pazar paylarında artış sağlamak için satın alma ve birleşmeler bekleniyor. Önümüzdeki dönemde sektörde hem satın almaların devam edeceğini hem de büyük yatırımlar beklendiğini söyleyebilirim. Türkiye Petrolleri olarak biz de planlarımızı bu doğrultuda yapıyor; fırsatları yakından takip ediyoruz.”  .
2016 yılının en büyük özelleştirme ihalesine imza atan Zülfikarlar Holding şirketlerinden Turkuaz Petrol, yola Türkiye Petrolleri markasıyla devam etme kararı sonrası, pazar payına göre yapılan sıralamada yükselerek sektörün ilk 5 şirketi arasına girdi.

Zülfikarlar Holding şirketlerinden Turkuaz Petrol, 2016 yılının en büyük özelleştirme ihalesine imza atarak Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım’ın yeni sahibi olurken, Turkuaz Petrol, satın almanın ardından yola Türkiye Petrolleri markasıyla devam etme kararı aldı. İki şirketin güçlerini Türkiye Petrolleri markası altında birleştirmesiyle, Türkiye Petrolleri’nin istasyon sayısı da 700’ü aştı.

Hedeflerinin pazar payı açısından sektördeki ilk 3 içinde yer almak olduğunu söyleyen Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, “Hem yurtiçinde hem yurtdışında organik ve inorganik büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz” dedi. 2018 yılı sonuna kadar toplam istasyon sayısının da 800’e çıkarılması hedefleniyor.

Turkuaz Petrol’ün Türkiye Petrolleri’ni satın alması sonrasında iki büyük şirketin birleşiminden dev bir milli akaryakıt dağıtım şirketinin ortaya çıktığını vurgulayan Turkuaz Petrol ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Çağdaş Demirağ şunları ifade etti:

“Turkuaz Petrol olarak, 2016 yılının en büyük özelleştirmesine imza attık ve 490 milyon TL’lik en yüksek teklifi vererek Türkiye Petrolleri’ni satın aldık. Bu satın alma hem ülke ekonomisine hem de sektöre değer katacak son derece önemli bir gelişme oldu. Yıl sonuna kadar iki şirketin resmi birleşme sürecini de tamamlayacağız. Türkiye’nin en köklü markalarından Türkiye Petrolleri’ni sektörel deneyim ve birikimimizle daha da büyüteceğiz. Öncelikli hedefimiz, sektörde pazar payı açısından ilk 3 şirket içinde yer almak. Bu kapsamda organik ve inorganik büyüme fırsatlarını değerlendiriyoruz.”

 

Akaryakıt sektöründe satın almalar devam edecek

Türkiye Petrolleri’nin özelleştirilmesiyle devletin akaryakıt dağıtım sektöründen tamamen çekildiğine değinen Demirağ sözlerine şöyle devam etti:

“15 yıl öncesine kadar 20 dağıtıcının faaliyet gösterdiği sektörde bugün 85 firma var. 12 bin 550 akaryakıt, 10 bin de LPG istasyonunun olduğu akaryakıt dağıtım sektörü, hem yeni satış ağları hem de satın almalarla büyüme ekseninde rekabete sahne oluyor. Devletin bu alandan çekilmesinin ve artık denetleme ve düzenleme rolü üstlenmesinin de hem sektörün gelişimi hem de rekabet açısından avantajlar yaratacağını düşünüyorum. Rekabette güçlenmek ve pazar paylarında artış sağlamak için satın alma ve birleşmeler bekleniyor. Önümüzdeki dönemde sektörde hem satın almaların devam edeceğini hem de büyük yatırımlar beklendiğini söyleyebilirim. Türkiye Petrolleri olarak biz de planlarımızı bu doğrultuda yapıyor; fırsatları yakından takip ediyoruz.”

 .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler