EBRD ve İki Kalkınma Bankasından Efeler JES`e Finans Desteği

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2019 - 12:19, Güncelleme: 25.07.2019 - 12:23 3387+ kez okundu.
 

EBRD ve İki Kalkınma Bankasından Efeler JES`e Finans Desteği

Aralarında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) olduğu 3 büyük kalkınma bankası, Efeler jeotermal enerji santraline yatırım yapacaklar.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) yanı sıra Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB), Efeler ‘in 3 yeni  bölüm kurma projesi için 350 milyon dolarlık finansman paketine  katkı verecekler.   Güriş Holding'e bağlı Gürmat Elektrik'in sahip olduğu Efeler,  kurulacak 3 tesis ile kapasitesini 100 MW civarında artıracak. Yatırımlar gelecek yıl tamamlandığında santralin 8'e ulaşak  tesislerinde toplam enerji üretim kapasitesi 260 MW'ye ulaşacak.   Bu yatırım için Gürmak Elektrik, AIIB'dan 100 milyon dolar, EBRD''den 60 milyon dolar ve BSTDB'den 20 milyon dolar alacak. İş Bankası proje için 90 milyon dolar, TSKB 50 milyon dolar ve ICBC Türkiye 30 milyon dolar kredi verecek.
Aralarında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) olduğu 3 büyük kalkınma bankası, Efeler jeotermal enerji santraline yatırım yapacaklar.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) yanı sıra Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB), Efeler ‘in 3 yeni  bölüm kurma projesi için 350 milyon dolarlık finansman paketine  katkı verecekler.

 

Güriş Holding'e bağlı Gürmat Elektrik'in sahip olduğu Efeler,  kurulacak 3 tesis ile kapasitesini 100 MW civarında artıracak. Yatırımlar gelecek yıl tamamlandığında santralin 8'e ulaşak  tesislerinde toplam enerji üretim kapasitesi 260 MW'ye ulaşacak.

 

Bu yatırım için Gürmak Elektrik, AIIB'dan 100 milyon dolar, EBRD''den 60 milyon dolar ve BSTDB'den 20 milyon dolar alacak. İş Bankası proje için 90 milyon dolar, TSKB 50 milyon dolar ve ICBC Türkiye 30 milyon dolar kredi verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.