Naturel Yenilenebilir Enerji, Halka Arz Edilecek

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.07.2019 - 19:03, Güncelleme: 30.07.2019 - 19:03 2717+ kez okundu.
 

Naturel Yenilenebilir Enerji, Halka Arz Edilecek

Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş., 1-2 Ağustos tarihinde halka arz edilecek.

Naturel Yenilenebilir Enerji halka arz duyurusuna göre, Şirketin  çıkarılmış sermayesinin 25 milyon TL'den 33 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyel artırılacak 8 milyon TL ve mevcut ortak Yusuf Şenel'in sahip olduğu 4 milyon TL olmak üzere 12 milyon TL nominal değerli payların halka arzı gerçekleştirilecek.   Naturel Enerji, 5,8 TL hisse fiyatı ile yüzde 20 iskontolu olarak halka  açılıyor. Halka arz edilecek olan paylar “Borsa’da Satış–Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi” ile 1-2 Ağustos tarihlerinde Borsa İstanbul’da halka arz edilecek.   Açıklamada şöyle denildi:"Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin farklı illerinde güneş  enerjisi santralleri kurmuş olan Naturel Enerji, 2015-2017 yılları  arasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 3. şirketi olmuştur.   Halka arz sonrasında mevcut aktif büyüklüğünü 286 Milyon TL’den 332 Milyon TL’ye çıkarmayı hedefleyen Naturel Enerji, halka arz  gelirinin yüzde 75’i ile yeni Güneş Enerjisi Santralleri yaparak mevcut  elektrik üretim kapasitesini artırmayı planlamaktadır. Güneş Enerjisinden elektrik üretimine ilişkin 5346 sayılı YEKDEM (Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması) kanunu ile  üretilen elektrik, 10 yıl süresince (her kilowattsaat,”kWh” elektrik  üretimi için 13,3 usdcent) devlet alım garantisi bulunmaktadır. Naturel Enerji yatırımcılarına devlet alım garantisi ile gelir  paylaşımı sunmayı hedeflemektedir.   Naturel Enerji, gelirlerini Güneş Enerjisi santrallerinden  ürettiği elektrik enerjisi satışından ve yapımını üstlendiği güneş  enerjisi santrallerinden elde etmektedir Şirketin 9 adet güneş  enerjisi üretimi alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı  bulunmaktadır.   Naturel Enerjinin bağlı ortaklıkları, Agah Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., Berrak GES1 Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., Energes1 Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., Energes9 Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., Margün13 Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., Saf Akçe Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., SNL Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., Ulus Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., YSF Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.  dir."  
Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş., 1-2 Ağustos tarihinde halka arz edilecek.

Naturel Yenilenebilir Enerji halka arz duyurusuna göre, Şirketin  çıkarılmış sermayesinin 25 milyon TL'den 33 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyel artırılacak 8 milyon TL ve mevcut ortak Yusuf Şenel'in sahip olduğu 4 milyon TL olmak üzere 12 milyon TL nominal değerli payların halka arzı gerçekleştirilecek.

 

Naturel Enerji, 5,8 TL hisse fiyatı ile yüzde 20 iskontolu olarak halka  açılıyor. Halka arz edilecek olan paylar “Borsa’da Satış–Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi” ile 1-2 Ağustos tarihlerinde Borsa İstanbul’da halka arz edilecek.

 

Açıklamada şöyle denildi:"Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin farklı illerinde güneş  enerjisi santralleri kurmuş olan Naturel Enerji, 2015-2017 yılları  arasında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 3. şirketi olmuştur.

 

Halka arz sonrasında mevcut aktif büyüklüğünü 286 Milyon TL’den 332 Milyon TL’ye çıkarmayı hedefleyen Naturel Enerji, halka arz  gelirinin yüzde 75’i ile yeni Güneş Enerjisi Santralleri yaparak mevcut  elektrik üretim kapasitesini artırmayı planlamaktadır. Güneş Enerjisinden elektrik üretimine ilişkin 5346 sayılı YEKDEM (Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması) kanunu ile  üretilen elektrik, 10 yıl süresince (her kilowattsaat,”kWh” elektrik  üretimi için 13,3 usdcent) devlet alım garantisi bulunmaktadır. Naturel Enerji yatırımcılarına devlet alım garantisi ile gelir  paylaşımı sunmayı hedeflemektedir.

 

Naturel Enerji, gelirlerini Güneş Enerjisi santrallerinden  ürettiği elektrik enerjisi satışından ve yapımını üstlendiği güneş  enerjisi santrallerinden elde etmektedir Şirketin 9 adet güneş  enerjisi üretimi alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı  bulunmaktadır.

 

Naturel Enerjinin bağlı ortaklıkları, Agah Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., Berrak GES1 Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., Energes1 Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., Energes9 Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş., Margün13 Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., Saf Akçe Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., SNL Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., Ulus Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., YSF Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş.  dir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler