BEDAŞ, Kurban Bayramı’nda Kesintisiz Enerji İçin Sahadaki Personel Sayısını Artırdı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.08.2019 - 14:49, Güncelleme: 08.08.2019 - 14:49 3372+ kez okundu.
 

BEDAŞ, Kurban Bayramı’nda Kesintisiz Enerji İçin Sahadaki Personel Sayısını Artırdı

İstanbul Avrupa Yakası’nda kesintisiz enerji için alarm durumuna geçen BEDAŞ, Kurban Bayramı boyunca kesintisiz enerji için tedbirlerini alarak hazırlıklarını tamamladı.

İstanbul Avrupa Yakası’nda 5 milyondan fazla aboneye elektrik  dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Kurban Bayramı boyunca kesintisiz enerji için tedbirlerini alarak  hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasında  kutlanacak olan Kurban Bayramı nedeniyle 9 Ağustos Cuma gecesi 00.00’dan başlayarak 18 Ağustos Pazar günü 23.59’a kadar yani toplam 10 gün boyunca saha lokasyonlarında müdür, mühendis, uzman düzeyinde,  genel müdürlük binasında ise direktör ve müdür düzeyinde nöbetçi  amirler görevlendiren şirket  süreci TEDAŞ ile birlikte organize  şekilde yürütecek. Tüm nöbetçi amir listesi ve iletişim numaralarını  şimdiden TEDAŞ’a bildiren BEDAŞ, enerji sürekliliği için bayram  süresince takviye ekipleri ile alarmda durumunda olacak.    Elektrik şebekesinde meydana gelen arızaları önlemek amacıyla yıl  içinde düzenli olarak bakım çalışmalarını yapan BEDAŞ, planlı bakımlar  nedeniyle enerjisiz kalacak bölgelere de en az 48 saat önce web sitesi  üzerinden bilgi veriyor. Tüketicilerin arife günü ve bayram günlerinde  enerjisiz kalmaması için bakım işlemlerini önceden tamamlayan şirket,  arife ve Kurban Bayramı boyunca yatırım kaynaklı planlı kesintileri de  iptal etti.   Enerji kesinti sayı ve süresini minimuma indirmek için tatil  süresince sahadaki personel sayısını da artırdıklarını dile getiren BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Elektriğin insan hayatı için  vazgeçilmez olduğu bilinci ile bayram boyunca kesintisiz enerji için  hazırlıklarımızı yaptık. Teknik personelimizin bilgi birikimini ve  yaptıkları işlerin kalitesini artırmak amacı ile vermiş olduğumuz saha  uygulama eğitimlerine bayram öncesi ek eğitimler ekledik. İdari  personelin kullanımındaki kesintilere müdahale araçları, olası  arızalara daha hızlı müdahale edilebilmesi arıza-bakım-onarım  personelinin kullanımına tahsis edildi” dedi.   BEDAŞ’ın teknolojiye yaptığı yatırımlar sonucunda artık arıza ve  onarım sürelerinde hızlı düşüşler olduğunu anımsatan Yiğit, “Yük dengelemek amacıyla elektrik dağıtım şebekesinin başka bir  kaynaktan beslenmesini sağlamak için yapılan manevra işlemleri  tüketimin en düşük olduğu saatler olan gece saatlerinde  gerçekleştirilmekte. Ayrıca manevra işlemlerinde uzaktan kontrol  imkânı sunan SCADA (Uzaktan Kontrol ve Kumanda Merkezi) altyapımız  kullanılarak işlemin 3 dakikalık bir sürenin de altında bitirilmesi  sağlanmakta. Sıfır kesinti hedefi ile çalışmakta olan şirketimiz, her  zaman olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da abonelerimizin ihtiyacı olduğu  her yerde olacak. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza, ülkemize hayırlı  bayramlar dilerim.”diye konuştu.
İstanbul Avrupa Yakası’nda kesintisiz enerji için alarm durumuna geçen BEDAŞ, Kurban Bayramı boyunca kesintisiz enerji için tedbirlerini alarak hazırlıklarını tamamladı.

İstanbul Avrupa Yakası’nda 5 milyondan fazla aboneye elektrik  dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Kurban Bayramı boyunca kesintisiz enerji için tedbirlerini alarak  hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasında  kutlanacak olan Kurban Bayramı nedeniyle 9 Ağustos Cuma gecesi 00.00’dan başlayarak 18 Ağustos Pazar günü 23.59’a kadar yani toplam 10 gün boyunca saha lokasyonlarında müdür, mühendis, uzman düzeyinde,  genel müdürlük binasında ise direktör ve müdür düzeyinde nöbetçi  amirler görevlendiren şirket  süreci TEDAŞ ile birlikte organize  şekilde yürütecek. Tüm nöbetçi amir listesi ve iletişim numaralarını  şimdiden TEDAŞ’a bildiren BEDAŞ, enerji sürekliliği için bayram  süresince takviye ekipleri ile alarmda durumunda olacak. 

 

Elektrik şebekesinde meydana gelen arızaları önlemek amacıyla yıl  içinde düzenli olarak bakım çalışmalarını yapan BEDAŞ, planlı bakımlar  nedeniyle enerjisiz kalacak bölgelere de en az 48 saat önce web sitesi  üzerinden bilgi veriyor. Tüketicilerin arife günü ve bayram günlerinde  enerjisiz kalmaması için bakım işlemlerini önceden tamamlayan şirket,  arife ve Kurban Bayramı boyunca yatırım kaynaklı planlı kesintileri de  iptal etti.

 

Enerji kesinti sayı ve süresini minimuma indirmek için tatil  süresince sahadaki personel sayısını da artırdıklarını dile getiren BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Elektriğin insan hayatı için  vazgeçilmez olduğu bilinci ile bayram boyunca kesintisiz enerji için  hazırlıklarımızı yaptık. Teknik personelimizin bilgi birikimini ve  yaptıkları işlerin kalitesini artırmak amacı ile vermiş olduğumuz saha  uygulama eğitimlerine bayram öncesi ek eğitimler ekledik. İdari  personelin kullanımındaki kesintilere müdahale araçları, olası  arızalara daha hızlı müdahale edilebilmesi arıza-bakım-onarım  personelinin kullanımına tahsis edildi” dedi.

 

BEDAŞ’ın teknolojiye yaptığı yatırımlar sonucunda artık arıza ve  onarım sürelerinde hızlı düşüşler olduğunu anımsatan Yiğit, “Yük dengelemek amacıyla elektrik dağıtım şebekesinin başka bir  kaynaktan beslenmesini sağlamak için yapılan manevra işlemleri  tüketimin en düşük olduğu saatler olan gece saatlerinde  gerçekleştirilmekte. Ayrıca manevra işlemlerinde uzaktan kontrol  imkânı sunan SCADA (Uzaktan Kontrol ve Kumanda Merkezi) altyapımız  kullanılarak işlemin 3 dakikalık bir sürenin de altında bitirilmesi  sağlanmakta. Sıfır kesinti hedefi ile çalışmakta olan şirketimiz, her  zaman olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da abonelerimizin ihtiyacı olduğu  her yerde olacak. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza, ülkemize hayırlı  bayramlar dilerim.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler