Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Enerjide Enosis İttifaklarına Göz Yummayacağız”

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.08.2019 - 12:38, Güncelleme: 26.08.2019 - 12:38 3025+ kez okundu.
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Enerjide Enosis İttifaklarına Göz Yummayacağız”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak, "KKTC ve Kıbrıs Türklerini yok sayan ve enerjide enosis başlığı ile kurulan sözde ittifaklara göz yummayacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen Dünya Enerji Stratejisi Kongresi ve Fuarı'na katıldı. Törende konuşan Dönmez, Doğu Akdeniz'de  yürütülen doğal gaz sondaj çalışmalarını hatırlatarak, "Ülkemizin ilk  derin deniz sondaj gemilerimizle ilk sondaj kuyularımızı kazdık. Çalışmalarımızı kararlı şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Hayallerimizi umuda, umutlarımızı da hedefe dönüştürerek başladığımız  sondaj çalışmalarımız Türkiye'nin enerjideki stratejik aklının bir  ürünü olarak değerlendirilmeli. Neler olacağını çok önceden tahmin  ederek envanterimize kattığımız Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis  gibi sismik araştırma gemilerimiz, keza Fatih ve Yavuz sondaj  gemilerimiz Türkiye'nin milli enerji ve maden politikasının en somut  örnekleri, kararlı duruşunun en net göstergesidir. Milli devlerimizi  yok saymaya çalışanlar da yok değil. Yavuz ve Fatih sondaj gemilerimiz Doğu Akdeniz'de çalıştıkça ve sonucu yaklaştıkça başarısızlık için  ellerini ovuşturanları da görüyoruz. Tüm Türkiye bu konuda ittifak  etmişken hala bu konuyu istismar etmek, yapılanları görmezden gelmek  bir art niyetin sonucudur diye düşünüyoruz. Ayrıca bizden  zannettiğimiz ama bizim sevindiğimize üzülen, üzüldüğümüze de  sevinenleri hayretle izliyoruz" ifadelerini kullandı.    "Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecek"  diyen Dönmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü tarihi misyonumuz ve enerji stratejimizin temeli milliliğe  ve yerliliğe dayanıyor. Doğu Akdeniz tüm Türkiye'nin ortak  meselesidir. Millet olarak dün buradaydık, bugün buradayız, yarın  burada olmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'de gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin gerek KKTC'nin Türkiye Petrolleri'ne verdiği ruhsat  alanlarında aramalara devam edeceğiz. Bu aramalar bizim uluslararası  hukuktan kaynaklanan haklı durumumuzun da bir göstergesidir. KKTC ve Kıbrıs Türklerini yok sayan ve enerjide enosis başlığı ile kurulan  sözde ittifaklara göz yummayacağız. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak, "KKTC ve Kıbrıs Türklerini yok sayan ve enerjide enosis başlığı ile kurulan sözde ittifaklara göz yummayacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen Dünya Enerji Stratejisi Kongresi ve Fuarı'na katıldı. Törende konuşan Dönmez, Doğu Akdeniz'de  yürütülen doğal gaz sondaj çalışmalarını hatırlatarak, "Ülkemizin ilk  derin deniz sondaj gemilerimizle ilk sondaj kuyularımızı kazdık. Çalışmalarımızı kararlı şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Hayallerimizi umuda, umutlarımızı da hedefe dönüştürerek başladığımız  sondaj çalışmalarımız Türkiye'nin enerjideki stratejik aklının bir  ürünü olarak değerlendirilmeli. Neler olacağını çok önceden tahmin  ederek envanterimize kattığımız Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis  gibi sismik araştırma gemilerimiz, keza Fatih ve Yavuz sondaj  gemilerimiz Türkiye'nin milli enerji ve maden politikasının en somut  örnekleri, kararlı duruşunun en net göstergesidir. Milli devlerimizi  yok saymaya çalışanlar da yok değil. Yavuz ve Fatih sondaj gemilerimiz Doğu Akdeniz'de çalıştıkça ve sonucu yaklaştıkça başarısızlık için  ellerini ovuşturanları da görüyoruz. Tüm Türkiye bu konuda ittifak  etmişken hala bu konuyu istismar etmek, yapılanları görmezden gelmek  bir art niyetin sonucudur diye düşünüyoruz. Ayrıca bizden  zannettiğimiz ama bizim sevindiğimize üzülen, üzüldüğümüze de  sevinenleri hayretle izliyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

"Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklı davasından asla geri dönmeyecek"  diyen Dönmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü tarihi misyonumuz ve enerji stratejimizin temeli milliliğe  ve yerliliğe dayanıyor. Doğu Akdeniz tüm Türkiye'nin ortak  meselesidir. Millet olarak dün buradaydık, bugün buradayız, yarın  burada olmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'de gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin gerek KKTC'nin Türkiye Petrolleri'ne verdiği ruhsat  alanlarında aramalara devam edeceğiz. Bu aramalar bizim uluslararası  hukuktan kaynaklanan haklı durumumuzun da bir göstergesidir. KKTC ve Kıbrıs Türklerini yok sayan ve enerjide enosis başlığı ile kurulan  sözde ittifaklara göz yummayacağız. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.