Irak, Üretim Kısıntısı İçin Petrol Şirketleri İle Anlaştı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2020 - 13:55, Güncelleme: 15.06.2020 - 17:35 3708+ kez okundu.
 

Irak, Üretim Kısıntısı İçin Petrol Şirketleri İle Anlaştı

Irak, güneydeki petrol sahalarında üretimin Haziran'da daha fazla kısılması konusunda büyük petrol şirketleri ile anlaşmaya vardı.

Irak, güneydeki petrol sahalarında üretimin Haziran'da daha fazla  kısılması konusunda büyük petrol şirketleri ile anlaşmaya vardı.   Iraklı yetkililerin verdikleri bilgiye göre, Irak Petrol Bakanlığı'nın  talebi sonrasında Lukoil, Batı Kurna 2 sahasında üretimini 13 Haziran  itibariyle üretimini 50 bin varil gün daha düşürerek 275 bin varil/güne  indirecek. Lukoil, Mayıs ayında bu sahada üretimi 70 bin varil/gün kısmıştı.   Exxon Mobil de Batı Kurda 1 sahasında üretimini 70 bin varil/gün daha  azaltacak. Mayıs ayında üretimi 50 bin varil/gün kısmıştı. BP de Irak'ın Rumalia petrol sahasında üretimini 140 bin varil/gün  düşürecek.
Irak, güneydeki petrol sahalarında üretimin Haziran'da daha fazla kısılması konusunda büyük petrol şirketleri ile anlaşmaya vardı.

Irak, güneydeki petrol sahalarında üretimin Haziran'da daha fazla  kısılması konusunda büyük petrol şirketleri ile anlaşmaya vardı.

 

Iraklı yetkililerin verdikleri bilgiye göre, Irak Petrol Bakanlığı'nın  talebi sonrasında Lukoil, Batı Kurna 2 sahasında üretimini 13 Haziran  itibariyle üretimini 50 bin varil gün daha düşürerek 275 bin varil/güne  indirecek. Lukoil, Mayıs ayında bu sahada üretimi 70 bin varil/gün kısmıştı.

 

Exxon Mobil de Batı Kurda 1 sahasında üretimini 70 bin varil/gün daha  azaltacak. Mayıs ayında üretimi 50 bin varil/gün kısmıştı. BP de Irak'ın Rumalia petrol sahasında üretimini 140 bin varil/gün  düşürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler