İzmir Doğalgaz, 85 Bin 700 Haneye Daha Doğalgaz Ulaştırmayı Hedefliyor

ŞİRKET 06.05.2021 - 16:23, Güncelleme: 06.05.2021 - 16:23 3675+ kez okundu.
 

İzmir Doğalgaz, 85 Bin 700 Haneye Daha Doğalgaz Ulaştırmayı Hedefliyor

İzmir Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin 2021 yılı yatırım programı kapsamında bu yıl 85 bin 700 haneye daha doğal gaz ulaştırmayı hedeflediği bildirildi.

İzmir Doğalgaz Dağıtım AŞ’den yapılan açıklamaya göre, 2005’te İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen şirket, lisans sınırları içerisindeki 26 ilçeyi doğal gaza kavuşturarak, 939 bin aboneye ulaştı. Bu yıl için geniş kapsamlı yatırım kararı alan şirket, 26 ilçede, 305 mahallede yatırımlarını gerçekleştirecek. Yatırım kapsamında 71 kilometre çelik hat, 466 kilometre polietilen ana hat ve 290 kilometre servis hattı imalatı yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla toplam 31 bin bina ve bunları kapsayan 85 bin 700 haneye doğal gaz ulaştırılması hedefleniyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, Kovid-19 salgınıyla ilgili tedbirleri alarak yatırımları aralıksız sürdüreceklerini belirtti. Bu yıl kapsamlı bir çalışmayla binlerce haneyi daha doğalgazla tanıştıracaklarını kaydeden Yetik, talebi karşılayabilmek için 305 mahallede aynı anda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. Yetik, olmadıkları her bölgede yoğun talep aldıklarını aktararak,“Doğal gazın girmediği sokak kalmasın şeklinde bir hedef oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımıza kapsamlı bir şekilde devam edeceğiz. Geçtiğimiz sene Kiraz ilçemizi doğal gaz ile buluşturmuştuk, bu sene de gelen ısrarlı talepleri göz önüne alarak Ege’mizin iki şirin ilçesi Beydağ ve Dikili’yi yatırım programımıza aldık. Her iki ilçemizde kısa sürede altyapı çalışmalarını başlatarak belirli bir program çerçevesinde ilerleyeceğiz.”şeklinde konuştu.
İzmir Doğalgaz Dağıtım AŞ’nin 2021 yılı yatırım programı kapsamında bu yıl 85 bin 700 haneye daha doğal gaz ulaştırmayı hedeflediği bildirildi.

İzmir Doğalgaz Dağıtım AŞ’den yapılan açıklamaya göre, 2005’te İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen şirket, lisans sınırları içerisindeki 26 ilçeyi doğal gaza kavuşturarak, 939 bin aboneye ulaştı.

Bu yıl için geniş kapsamlı yatırım kararı alan şirket, 26 ilçede, 305 mahallede yatırımlarını gerçekleştirecek.

Yatırım kapsamında 71 kilometre çelik hat, 466 kilometre polietilen ana hat ve 290 kilometre servis hattı imalatı yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla toplam 31 bin bina ve bunları kapsayan 85 bin 700 haneye doğal gaz ulaştırılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, Kovid-19 salgınıyla ilgili tedbirleri alarak yatırımları aralıksız sürdüreceklerini belirtti.

Bu yıl kapsamlı bir çalışmayla binlerce haneyi daha doğalgazla tanıştıracaklarını kaydeden Yetik, talebi karşılayabilmek için 305 mahallede aynı anda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Yetik, olmadıkları her bölgede yoğun talep aldıklarını aktararak,“Doğal gazın girmediği sokak kalmasın şeklinde bir hedef oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımıza kapsamlı bir şekilde devam edeceğiz.

Geçtiğimiz sene Kiraz ilçemizi doğal gaz ile buluşturmuştuk, bu sene de gelen ısrarlı talepleri göz önüne alarak Ege’mizin iki şirin ilçesi Beydağ ve Dikili’yi yatırım programımıza aldık. Her iki ilçemizde kısa sürede altyapı çalışmalarını başlatarak belirli bir program çerçevesinde ilerleyeceğiz.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler