Kanuni Sondaj Gemisi Mersin’den Demir Aldı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.10.2020 - 09:29, Güncelleme: 14.10.2020 - 09:29 2295+ kez okundu.
 

Kanuni Sondaj Gemisi Mersin’den Demir Aldı

Kanuni sondaj gemisi, Mersin’in Silifke ilçesi İncekum mevkiindeki Taşucu Limanı'ndan bakım, güncelleme ve geliştirme sürecini tamamlayıp demir alıp hareket etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin Mersin Taşucu Limanı'ndan demir aldığını ve Yavuz sondaj gemisini selamlayarak Haydarpaşa Limanı'na yöneldiğini belirtti.    Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanuni sondaj gemimiz Mersin Taşucu'ndan demir aldı ve Yavuz'u selamlayarak Haydarpaşa Limanı'na yöneldi. Boğaz geçiş hazırlıklarını burada tamamlayacak olan Kanuni, Karadeniz'e dümen kıracak." ifadesini kullandı.   2012 Yılında Güney Kore’de Sertao ismiyle üretimi tamamlanan gemi, 2020 yılına kadar Brezilya’da Enerji Firması Petrobras tarafından  kullanıldı. 15 Mart 2020’de Türkiye’ye Getirilen ve ’Kanuni’ ismi  verilen sondaj gemisi, yaklaşık 227 metre uzunluğa 42 metre genişliğe  sahip. 11 bin 400 metre derinliğe inebilirken, 3 bin metrede sondaj  açabilme kapasitesine sahip Kanuni, altıncı nesil ultra deniz sondaj  gemisi olarak da biliniyor.
Kanuni sondaj gemisi, Mersin’in Silifke ilçesi İncekum mevkiindeki Taşucu Limanı'ndan bakım, güncelleme ve geliştirme sürecini tamamlayıp demir alıp hareket etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin Mersin Taşucu Limanı'ndan demir aldığını ve Yavuz sondaj gemisini selamlayarak Haydarpaşa Limanı'na yöneldiğini belirtti. 

 

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanuni sondaj gemimiz Mersin Taşucu'ndan demir aldı ve Yavuz'u selamlayarak Haydarpaşa Limanı'na yöneldi. Boğaz geçiş hazırlıklarını burada tamamlayacak olan Kanuni, Karadeniz'e dümen kıracak." ifadesini kullandı.

 

2012 Yılında Güney Kore’de Sertao ismiyle üretimi tamamlanan gemi, 2020 yılına kadar Brezilya’da Enerji Firması Petrobras tarafından  kullanıldı. 15 Mart 2020’de Türkiye’ye Getirilen ve ’Kanuni’ ismi  verilen sondaj gemisi, yaklaşık 227 metre uzunluğa 42 metre genişliğe  sahip. 11 bin 400 metre derinliğe inebilirken, 3 bin metrede sondaj  açabilme kapasitesine sahip Kanuni, altıncı nesil ultra deniz sondaj  gemisi olarak da biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler