Kırşan, Madencilik Sektörünün Taleplerini Ekonomi Şurasında Bakanlara İletti

MADEN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.11.2020 - 14:00, Güncelleme: 30.11.2020 - 14:00 2491+ kez okundu.
 

Kırşan, Madencilik Sektörünün Taleplerini Ekonomi Şurasında Bakanlara İletti

TOBB Türkiye Maden Meclisi Başkanı ve UMREK Üyesi İbrahim Halil Kırşan TOBB Başkanı ve 6 Bakanın katıldığı “Sektörel Ekonomi Şurası”nda madencilik sektörünün sorunlarını dile getirerek çözüm önerileri konusunda ilgili bakanlardan talepte bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Maden Meclisi Başkanı ve Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) Üyesi İbrahim Halil Kırşan TOBB Başkanı ve 6 Bakanın katıldığı “Sektörel Ekonomi Şurası”nda madencilik sektörünün sorunlarını dile getirerek çözüm önerileri konusunda ilgili bakanlardan talepte bulundu.   Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile 60 Sektör Meclis Başkanı’nın katılımıyla Video Telekonferans Yöntemiyle 28 Kasım, cumartesi günü Sektörel Ekonomi Şurasını Yapıldı.   Sektörel Ekonomi Şurasında söz alan TOBB Türkiye Maden Meclisi Başkanı Kırşan Şuraya katılan Bakanlara Madencilik Sektöründe devam eden sorunlara değinerek çözüm üretilmesini talep etti.   Kırşan, Orman izin bedellerinin yüksek oluşunun projelerin fizibilitesini etkilediğini, orman izin alanı dışına taşma sonucu hapis cezalarının mağduriyet oluşturduğunu, zeytincilik yasası nedeniyle madencilerin 3 km mesafe koşuluna takıldığını belirterek orman izin ve ruhsat süreçlerinin çok uzamasının doğurduğu belirsizliğin maden projelerini olumsuz etkilediğini ve yatırımın önüne set çektiğini Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sektörün önünü açacak şekilde aksiyon almasını talep etti. İş hukuku ve madencilik ihtisas mahkemelerinin yetersizliğinin sektörün önemli sorunlarından olduğunu ifade eden Kırşan, Adalet Bakanlığından bu konuda destek talep etti. Kırşan son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığını ilgilendiren  linyit ve taşkömürü çıkarılan işyerlerinde yeraltında çalışan işçilere ödenecek ücretin en düşük 2 asgari ücret olmasından kaynaklanan maliyet artışının devlet tarafından ödenmesinin 2020 yılı sonunda bitecek olması nedeniyle bunun uzatılmasını talep etti.     TOBB Türkiye Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan yakın bir zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Lütfi Elvan’ı da Maden Mühendisi olması hasebiyle sektör adına tebrik ederek kutladı.
TOBB Türkiye Maden Meclisi Başkanı ve UMREK Üyesi İbrahim Halil Kırşan TOBB Başkanı ve 6 Bakanın katıldığı “Sektörel Ekonomi Şurası”nda madencilik sektörünün sorunlarını dile getirerek çözüm önerileri konusunda ilgili bakanlardan talepte bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Maden Meclisi Başkanı ve Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) Üyesi İbrahim Halil Kırşan TOBB Başkanı ve 6 Bakanın katıldığı “Sektörel Ekonomi Şurası”nda madencilik sektörünün sorunlarını dile getirerek çözüm önerileri konusunda ilgili bakanlardan talepte bulundu.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile 60 Sektör Meclis Başkanı’nın katılımıyla Video Telekonferans Yöntemiyle 28 Kasım, cumartesi günü Sektörel Ekonomi Şurasını Yapıldı.

 

Sektörel Ekonomi Şurasında söz alan TOBB Türkiye Maden Meclisi Başkanı Kırşan Şuraya katılan Bakanlara Madencilik Sektöründe devam eden sorunlara değinerek çözüm üretilmesini talep etti.

 

Kırşan, Orman izin bedellerinin yüksek oluşunun projelerin fizibilitesini etkilediğini, orman izin alanı dışına taşma sonucu hapis cezalarının mağduriyet oluşturduğunu, zeytincilik yasası nedeniyle madencilerin 3 km mesafe koşuluna takıldığını belirterek orman izin ve ruhsat süreçlerinin çok uzamasının doğurduğu belirsizliğin maden projelerini olumsuz etkilediğini ve yatırımın önüne set çektiğini Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sektörün önünü açacak şekilde aksiyon almasını talep etti. İş hukuku ve madencilik ihtisas mahkemelerinin yetersizliğinin sektörün önemli sorunlarından olduğunu ifade eden Kırşan, Adalet Bakanlığından bu konuda destek talep etti. Kırşan son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığını ilgilendiren  linyit ve taşkömürü çıkarılan işyerlerinde yeraltında çalışan işçilere ödenecek ücretin en düşük 2 asgari ücret olmasından kaynaklanan maliyet artışının devlet tarafından ödenmesinin 2020 yılı sonunda bitecek olması nedeniyle bunun uzatılmasını talep etti.

 

 

TOBB Türkiye Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan yakın bir zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan Lütfi Elvan’ı da Maden Mühendisi olması hasebiyle sektör adına tebrik ederek kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.