Kocaeli'de Güneş Enerji Santralleri Belediye Bütçesine Katkı Sağlıyor

YENİLENEBİLİR ENERJİ 30.04.2021 - 14:50, Güncelleme: 30.04.2021 - 14:50 3005+ kez okundu.
 

Kocaeli'de Güneş Enerji Santralleri Belediye Bütçesine Katkı Sağlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğüne ait güneş enerji santrallerinden, günlük 3 bin 405 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik elde ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan İSU Genel Müdürlüğü, abonelerine sağlıklı hizmetler yürütmek için 23 atık su arıtma, 13 içme suyu arıtma tesisi, onlarca içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu terfi merkezi ile hizmet veriyor. Bu tesislerin, verimli çalıştırılmaları sonucu 2020 yılında 126,5 milyon lira enerji gideri olan İSU, enerji giderlerinin bir kısmını karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak için yatırımlar gerçekleştiriyor. Kandıra Namazgah Barajı yanında 3 ve Kullar Atık su Arıtma Tesisi üzerinde olmak üzere 4 güneş enerji santral tesisleri ile günlük 3 bin 405 hanenin enerji ihtiyacı olan 21 bin 144 kWh elektrik üretiliyor. Ayrıca, baraj ve isale hatlarından yararlanmak için 6 hidroelektrik santrali ve atık su arıtma çamurlarından yararlanmak için de 2 biyokütle enerji santralinde enerji elde ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan ve işletmeye alınan enerji santralleri ile 2020 yılında 10,25 milyon lira enerji geliri elde eden İSU, bu sayede enerji giderlerinin yüzde 12'sini karşıladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğüne ait güneş enerji santrallerinden, günlük 3 bin 405 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik elde ediliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kocaeli'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan İSU Genel Müdürlüğü, abonelerine sağlıklı hizmetler yürütmek için 23 atık su arıtma, 13 içme suyu arıtma tesisi, onlarca içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu terfi merkezi ile hizmet veriyor.

Bu tesislerin, verimli çalıştırılmaları sonucu 2020 yılında 126,5 milyon lira enerji gideri olan İSU, enerji giderlerinin bir kısmını karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmak için yatırımlar gerçekleştiriyor.

Kandıra Namazgah Barajı yanında 3 ve Kullar Atık su Arıtma Tesisi üzerinde olmak üzere 4 güneş enerji santral tesisleri ile günlük 3 bin 405 hanenin enerji ihtiyacı olan 21 bin 144 kWh elektrik üretiliyor.

Ayrıca, baraj ve isale hatlarından yararlanmak için 6 hidroelektrik santrali ve atık su arıtma çamurlarından yararlanmak için de 2 biyokütle enerji santralinde enerji elde ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan ve işletmeye alınan enerji santralleri ile 2020 yılında 10,25 milyon lira enerji geliri elde eden İSU, bu sayede enerji giderlerinin yüzde 12'sini karşıladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.