Konya Mavi HES İçin İlk Adım Atıldı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:09, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:09 3529+ kez okundu.
 

Konya Mavi HES İçin İlk Adım Atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Su, Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Konya'daki en büyük ve en çevreci hidroelektrik santrali için harekete geçti.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi’nin (KOP) en önemli ayaklarından biri olan Mavi Hidroelektrik Santrali Projesi’ni hayata geçiriyor. Mavi Tünel çıkışına kurulacak santral, Konya’daki en büyük ve en çevreci hidroelektrik santrali olma özelliği taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,Mavi HES (Mavi Hidroelektrik Santral) türbin, elektromekanik aksamı ve SCADA sistemi temini sözleşmesinin yapıldığını ve 475 gün içinde tamamlanarak işletmeye alınacağını belirterek, “Hiçbir atığa ve çevre kirliliğine neden olmayan yapısıyla Konya’nın en büyük ve en çevreci projelerinin başında gelen hidroelektrik santrali, enerji üretiminde dışa bağımlı olmayan, yerli ve yenilenebilir bir kaynaktır. Mavi Tünel çıkışına kurulacak hidroelektrik santrali ile Avşar, Bozkır ve Bağbaşı barajlarında toplanacak suyun enerjisi, Konya Ovası’na aktarılması aşamasında elektriğe çevrilecektir” dedi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde türbin binası ve enerji nakil hattı ihalelerinin de yapılacağını ve sürecin senkronize bir şekilde tamamlanacağını ifade eden Başkan Akyürek, “Üç ayrı işin yapım süresi 475 günlük türbin yapım işi içerisinde kalacak şekilde planlanmıştır. İhale bedeli KDV hariç 37 milyon lira, enerji nakil hattı ve türbin binası maliyetleri de KDV hariç yaklaşık 25 milyon liradır. 6 yıl içerisinde kendini amorti etmesi hedeflenen santral 12,5 MWh’lık kurulu güce sahip olacak. Mavi Hidroelektrik Santrali’nde yıllık enerji üretimi 68 milyon Kwh olarak hesaplanmıştır. Santralde üretilecek elektrik, 100 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin enerji ihtiyacına tekabül ediyor” şeklinde konuştu.  
Konya Büyükşehir Belediyesi Su, Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Konya'daki en büyük ve en çevreci hidroelektrik santrali için harekete geçti.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi’nin (KOP) en önemli ayaklarından biri olan Mavi Hidroelektrik Santrali Projesi’ni hayata geçiriyor. Mavi Tünel çıkışına kurulacak santral, Konya’daki en büyük ve en çevreci hidroelektrik santrali olma özelliği taşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,Mavi HES (Mavi Hidroelektrik Santral) türbin, elektromekanik aksamı ve SCADA sistemi temini sözleşmesinin yapıldığını ve 475 gün içinde tamamlanarak işletmeye alınacağını belirterek, “Hiçbir atığa ve çevre kirliliğine neden olmayan yapısıyla Konya’nın en büyük ve en çevreci projelerinin başında gelen hidroelektrik santrali, enerji üretiminde dışa bağımlı olmayan, yerli ve yenilenebilir bir kaynaktır. Mavi Tünel çıkışına kurulacak hidroelektrik santrali ile Avşar, Bozkır ve Bağbaşı barajlarında toplanacak suyun enerjisi, Konya Ovası’na aktarılması aşamasında elektriğe çevrilecektir” dedi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde türbin binası ve enerji nakil hattı ihalelerinin de yapılacağını ve sürecin senkronize bir şekilde tamamlanacağını ifade eden Başkan Akyürek, “Üç ayrı işin yapım süresi 475 günlük türbin yapım işi içerisinde kalacak şekilde planlanmıştır. İhale bedeli KDV hariç 37 milyon lira, enerji nakil hattı ve türbin binası maliyetleri de KDV hariç yaklaşık 25 milyon liradır. 6 yıl içerisinde kendini amorti etmesi hedeflenen santral 12,5 MWh’lık kurulu güce sahip olacak. Mavi Hidroelektrik Santrali’nde yıllık enerji üretimi 68 milyon Kwh olarak hesaplanmıştır. Santralde üretilecek elektrik, 100 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin enerji ihtiyacına tekabül ediyor” şeklinde konuştu.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.