Küresel Enerji Tüketimi Yüzde 1,3 Arttı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.06.2020 - 13:55, Güncelleme: 17.06.2020 - 13:55 3116+ kez okundu.
 

Küresel Enerji Tüketimi Yüzde 1,3 Arttı

Dünya genelinde enerji tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 1,3 artarak yaklaşık 14 milyar ton petrol eşdeğerine ulaştı.

İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), bugün yayınladığı 2020 Dünya Enerji İstatistik Görünümü Raporu'na göre, , küresel enerji tüketiminin 2019 yılında yüzde 1,3 artarak yaklaşık 14 milyar ton petrol eşdeğerine ulaştı. Bu, büyümenin 2018'de yaşanana göre yarı yarıya azaldığına işaret ediyor.   Küresel enerji tüketiminde başı çeken ülkeler sırasıyla Çin, ABD ve Hindistan oldu.   Çin'de enerji tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4,4 artarak 3,3 milyar ton petrol eşdeğerine ulaştı. Söz konusu dönemde ABD'nin enerji tüketimi 2,2 milyar ton petrol eşdeğerine, Hindistan'ın tüketimi ise 813 milyon ton petrol eşdeğerine yükseldi.   Küresel enerji üretiminin yüzde 40'ından fazlasının yenilenebilir enerjiden gerçekleştirilir hale geldiğini ifade eden BP, küresel doğalgaz tüketiminin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 2 artarak yaklaşık 4 milyar ton petrol eşdeğeri olduğunu, doğalgazın enerji üretiminde oranının  yüzde 2,4 olduğunu da belirtti.   BP'ye göre 2018'da petrol tüketimi yüzde 0,9, 900 bin varil/gün arttı Kömürün enerji üretiminde payı ise 16 yılın en düşük seviyesi olan  yüzde 27'ye indi.   2019 yılında karbon salınımının yüzde 0,5 arttığını belirten BP, 2018'de karbon salınımının yüzde 2,1 arttığını hatırlattı. Söz konusu dönemde birincil enerji tüketiminin yavaşlaması ve yenilenebilir enerji kaynakları ile doğalgazın enerji karışımından yer değiştirmesi nedeniyle bir önceki yılda görülen keskin artışın yavaşladığı belirtildi.
Dünya genelinde enerji tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 1,3 artarak yaklaşık 14 milyar ton petrol eşdeğerine ulaştı.

İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), bugün yayınladığı 2020 Dünya Enerji İstatistik Görünümü Raporu'na göre, , küresel enerji tüketiminin 2019 yılında yüzde 1,3 artarak yaklaşık 14 milyar ton petrol eşdeğerine ulaştı. Bu, büyümenin 2018'de yaşanana göre yarı yarıya azaldığına işaret ediyor.

 

Küresel enerji tüketiminde başı çeken ülkeler sırasıyla Çin, ABD ve Hindistan oldu.

 

Çin'de enerji tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4,4 artarak 3,3 milyar ton petrol eşdeğerine ulaştı. Söz konusu dönemde ABD'nin enerji tüketimi 2,2 milyar ton petrol eşdeğerine, Hindistan'ın tüketimi ise 813 milyon ton petrol eşdeğerine yükseldi.

 

Küresel enerji üretiminin yüzde 40'ından fazlasının yenilenebilir enerjiden gerçekleştirilir hale geldiğini ifade eden BP, küresel doğalgaz tüketiminin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 2 artarak yaklaşık 4 milyar ton petrol eşdeğeri olduğunu, doğalgazın enerji üretiminde oranının  yüzde 2,4 olduğunu da belirtti.

 

BP'ye göre 2018'da petrol tüketimi yüzde 0,9, 900 bin varil/gün arttı Kömürün enerji üretiminde payı ise 16 yılın en düşük seviyesi olan  yüzde 27'ye indi.

 

2019 yılında karbon salınımının yüzde 0,5 arttığını belirten BP, 2018'de karbon salınımının yüzde 2,1 arttığını hatırlattı. Söz konusu dönemde birincil enerji tüketiminin yavaşlaması ve yenilenebilir enerji kaynakları ile doğalgazın enerji karışımından yer değiştirmesi nedeniyle bir önceki yılda görülen keskin artışın yavaşladığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.