Küresel Yenilenebilir Enerji Büyümesi 20 Yıldır İlk Kez Azalacak

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2020 - 09:38, Güncelleme: 20.05.2020 - 09:38 3675+ kez okundu.
 

Küresel Yenilenebilir Enerji Büyümesi 20 Yıldır İlk Kez Azalacak

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yeni yenilenebilir enerji kapasitesinde küresel büyümenin 20 yıl sonra ilk kez bu yıl azalmasının beklendiğini, ancak gelecek yıl bir toparlanma olacağını öngördü.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu yıl küresel yeni yenilenebilir  enerji kapasitesinin koronavirüs salgını nedeniyle 20 yılda ilk kez  yıllık bazda düşüş yaşayacağını ancak gelecek yıl bunun toparlanmasının beklendiğini açıkladı.   IEA Başkanı Fatih Birol yaptığı değerlendirmede, "Ülkeler yeni rüzgar  türbinleri ve güneş enerjisi tesisleri kurmaya devam ediyorlar, ancak  çok daha yavaş bir hızla. Covid-19 salgını vurmadan önce bile, dünyanın enerji ve iklim hedeflerini karşılama şansına sahip olmak için yenilenebilir kaynakların konuşlandırılmasını önemli ölçüde hızlandırması gerekiyordu" diye konuştu.   IEA'nın hazırladığı rapora göre, yenilenebilin enerji kapasitesi  bu yıl geçen yıla göre yüzde 13 daha az artarak 167 GW olacak. Ancak 2002'de kapasitede büyüme geçen yıla göre yavaşlasa da hala yüzde 6 seviyesinde gerçekleşecek.   Ancak toplam küresel yenilenebilir enerji kapasitesi hala genişliyor  ve 2020'de yüzde 6 büyüyecek. Bu yıl daha yavaş büyüme, tedarik zincirindeki aksamalar, kapanma  önlemleri ve sosyal mesafenini yanı sıra finansman zorluklarından dolayı  inşaat faaliyetindeki gecikmeleri yansıtıyor.   Ertelenen projelerin faaliyete geçmesi ve destekleyici devlet  politikalarının devam edeceği varsayımıyla 2021 yılında yenilenebilir enerji kapasitesinde büyümenin 2019  seviyesini yakalayacağını öngören IEA, buna rağmen 2020 ve 2021'te  kapasitede toplam büyümenin koronavirüs salgını öncesindeki tahminin  yüzde 10 gerisinde kalacağını da savundu.
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yeni yenilenebilir enerji kapasitesinde küresel büyümenin 20 yıl sonra ilk kez bu yıl azalmasının beklendiğini, ancak gelecek yıl bir toparlanma olacağını öngördü.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu yıl küresel yeni yenilenebilir  enerji kapasitesinin koronavirüs salgını nedeniyle 20 yılda ilk kez  yıllık bazda düşüş yaşayacağını ancak gelecek yıl bunun toparlanmasının beklendiğini açıkladı.

 

IEA Başkanı Fatih Birol yaptığı değerlendirmede, "Ülkeler yeni rüzgar  türbinleri ve güneş enerjisi tesisleri kurmaya devam ediyorlar, ancak  çok daha yavaş bir hızla. Covid-19 salgını vurmadan önce bile, dünyanın enerji ve iklim hedeflerini karşılama şansına sahip olmak için yenilenebilir kaynakların konuşlandırılmasını önemli ölçüde hızlandırması gerekiyordu" diye konuştu.

 

IEA'nın hazırladığı rapora göre, yenilenebilin enerji kapasitesi  bu yıl geçen yıla göre yüzde 13 daha az artarak 167 GW olacak. Ancak 2002'de kapasitede büyüme geçen yıla göre yavaşlasa da hala yüzde 6 seviyesinde gerçekleşecek.

 

Ancak toplam küresel yenilenebilir enerji kapasitesi hala genişliyor  ve 2020'de yüzde 6 büyüyecek. Bu yıl daha yavaş büyüme, tedarik zincirindeki aksamalar, kapanma  önlemleri ve sosyal mesafenini yanı sıra finansman zorluklarından dolayı  inşaat faaliyetindeki gecikmeleri yansıtıyor.

 

Ertelenen projelerin faaliyete geçmesi ve destekleyici devlet  politikalarının devam edeceği varsayımıyla 2021 yılında yenilenebilir enerji kapasitesinde büyümenin 2019  seviyesini yakalayacağını öngören IEA, buna rağmen 2020 ve 2021'te  kapasitede toplam büyümenin koronavirüs salgını öncesindeki tahminin  yüzde 10 gerisinde kalacağını da savundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.