Maspo Enerji, İkinci Faz Yatırımından Elektrik Satışına Başladı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2019 - 11:29, Güncelleme: 07.10.2019 - 11:29 2032+ kez okundu.
 

Maspo Enerji, İkinci Faz Yatırımından Elektrik Satışına Başladı

Maspo Enerji, Ekim ayı itibarıyla jeotermal enerjide ikinci faz yatırımı ALA-2 jeotermal enerji santralinden de elektrik satışına başladı.

Gürmen Group şirketlerinden Maspo Enerji’nin Manisa Alaşehir’de  kurulu jeotermal enerji santral yatırımlarından 30 MW kurulu güce  sahip yeni fazı ALA-2’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  tarafından geçici kabulü yapıldı. Geçici kabul ile birlikte Maspo Enerji, Ekim ayı itibarıyla jeotermal enerjide ikinci faz yatırımı ALA-2 jeotermal enerji santralinden de elektrik satışına başladı.   Maspo Enerji A.Ş. Genel Müdürü Murat Solmaz, 2017 yılında  jeotermal santral yatırımlarının ilk fazı olarak 10 MW kurulu gücü  olan jeotermal enerji santrali ALA-1’i işletmeye aldıklarını ve 30 MW’lık ALA-2 jeotermal enerji santralinin yatırım sürecini  başlattıklarını açıklayarak, “Bu tip yatırımlar için kısa denebilecek  bir sürede, Türk mühendisliğinin başarısı, teknolojik anlamda da  geldiği nokta adına önemli bir örnek olan ALA-2’yi de tamamladık. Enerji Bakanlığı tarafından 30 MW gücündeki ALA-2 santralimizin geçici  kabul yapıldı. Toplam kurulu gücümüz ALA-2’nin işletmeye alınmasıyla 40 MW’a ulaştı. Türkiye’nin en büyük ilk 10 jeotermal santrali  arasında yer almamızın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.   Yenilenebilir enerji yatırımlarının hayata geçirilmesinde  öncelikle jeotermali stratejik bir alan olarak seçtiklerini belirten Murat Solmaz, “Maspo Enerji şu anda 12 bin 650 hektarlık jeotermal  sahası ile Türkiye’nin en büyük ve verimli alanlarında fizibilite  çalışmalarını sürdürüyor” diye ifade etti.   Yeni yatırım hedefleri ile ilgili olarak da açıklama yapan Maspo Enerji A.Ş. Genel Müdürü Murat Solmaz, “Jeotermal  yenilebilir,  verimli, çevre dostu ve yerli bir kaynak olmasının yanı sıra Türkiye’nin en zengin kaynaklara sahip olduğu enerji alanlarından  biri. Şirketimizin yatırım yaptığı sahanın da büyük bir potansiyeli ve  kapasitesi var. Türkiye’nin en verimli ve değerli bu sahasında yeni  yatırım alternatiflerini değerlendiriyor  santral yatırımlarımızın  üçüncü fazı için fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz”  değerlendirmesinde bulundu.  
Maspo Enerji, Ekim ayı itibarıyla jeotermal enerjide ikinci faz yatırımı ALA-2 jeotermal enerji santralinden de elektrik satışına başladı.

Gürmen Group şirketlerinden Maspo Enerji’nin Manisa Alaşehir’de  kurulu jeotermal enerji santral yatırımlarından 30 MW kurulu güce  sahip yeni fazı ALA-2’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  tarafından geçici kabulü yapıldı. Geçici kabul ile birlikte Maspo Enerji, Ekim ayı itibarıyla jeotermal enerjide ikinci faz yatırımı ALA-2 jeotermal enerji santralinden de elektrik satışına başladı.

 

Maspo Enerji A.Ş. Genel Müdürü Murat Solmaz, 2017 yılında  jeotermal santral yatırımlarının ilk fazı olarak 10 MW kurulu gücü  olan jeotermal enerji santrali ALA-1’i işletmeye aldıklarını ve 30 MW’lık ALA-2 jeotermal enerji santralinin yatırım sürecini  başlattıklarını açıklayarak, “Bu tip yatırımlar için kısa denebilecek  bir sürede, Türk mühendisliğinin başarısı, teknolojik anlamda da  geldiği nokta adına önemli bir örnek olan ALA-2’yi de tamamladık. Enerji Bakanlığı tarafından 30 MW gücündeki ALA-2 santralimizin geçici  kabul yapıldı. Toplam kurulu gücümüz ALA-2’nin işletmeye alınmasıyla 40 MW’a ulaştı. Türkiye’nin en büyük ilk 10 jeotermal santrali  arasında yer almamızın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

 

Yenilenebilir enerji yatırımlarının hayata geçirilmesinde  öncelikle jeotermali stratejik bir alan olarak seçtiklerini belirten Murat Solmaz, “Maspo Enerji şu anda 12 bin 650 hektarlık jeotermal  sahası ile Türkiye’nin en büyük ve verimli alanlarında fizibilite  çalışmalarını sürdürüyor” diye ifade etti.

 

Yeni yatırım hedefleri ile ilgili olarak da açıklama yapan Maspo Enerji A.Ş. Genel Müdürü Murat Solmaz, “Jeotermal  yenilebilir,  verimli, çevre dostu ve yerli bir kaynak olmasının yanı sıra Türkiye’nin en zengin kaynaklara sahip olduğu enerji alanlarından  biri. Şirketimizin yatırım yaptığı sahanın da büyük bir potansiyeli ve  kapasitesi var. Türkiye’nin en verimli ve değerli bu sahasında yeni  yatırım alternatiflerini değerlendiriyor  santral yatırımlarımızın  üçüncü fazı için fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz”  değerlendirmesinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.