Menzelet ve Kılavuzlu HES Entek Elektrik'e Devredildi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:10, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:10 4317+ kez okundu.
 

Menzelet ve Kılavuzlu HES Entek Elektrik'e Devredildi

Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri'nin Koç Holding ve Aygaz'ın ortak iştiraki Entek Elektrik'e devir işlemleri tamamlandı.

Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri’nin Entek Elektrik’e devir işlemleri ile ilgili şirketten yapılan açıklamaya göre, devir işlemleri İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi’nin imzalanması ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun lisans onaylarının ardından tamamlandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, işletme hakkı devralınan Kahramanmaraş’taki iki hidroelektrik santralinin, Koç Topluluğu’nun sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarındaki büyüme vizyonunun önemli bir adımı olduğuna dikkat çekerek, “2017 yılında yapılan en büyük özelleştirme ihalesini kazanarak vizyonumuzu ve ülkemizin geleceğine olan inancımızı ortaya koyduk.” şeklinde konuştu. Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya da şirketlerinin geçen yıl Ekim ayında Mersin’de 24 megavat kurulu gücünde üç hidroelektrik santralini bünyesine kattığını hatırlatarak, “Toplam 178 megavat kurulu güce sahip Menzelet ve Kılavuzlu HES’lerinin satın alma işlemi, ülkemizde 2017 yılında yerli yatırımcıların gerçekleştirdiği en büyük satın alma işlemi oldu. Bu iki santralle birlikte kurulu gücümüz yaklaşık iki katına çıkarak 422 megavata ulaştı. Önümüzdeki dönemde de kaynak çeşitliliği açısından dengeli bir üretim portföyüne ulaşmayı gözeterek yatırımlarımıza devam etmeyi planlamaktayız.” dedi.
Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri'nin Koç Holding ve Aygaz'ın ortak iştiraki Entek Elektrik'e devir işlemleri tamamlandı.

Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santralleri’nin Entek Elektrik’e devir işlemleri ile ilgili şirketten yapılan açıklamaya göre, devir işlemleri İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi’nin imzalanması ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun lisans onaylarının ardından tamamlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, işletme hakkı devralınan Kahramanmaraş’taki iki hidroelektrik santralinin, Koç Topluluğu’nun sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynaklarındaki büyüme vizyonunun önemli bir adımı olduğuna dikkat çekerek, “2017 yılında yapılan en büyük özelleştirme ihalesini kazanarak vizyonumuzu ve ülkemizin geleceğine olan inancımızı ortaya koyduk.” şeklinde konuştu.

Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya da şirketlerinin geçen yıl Ekim ayında Mersin’de 24 megavat kurulu gücünde üç hidroelektrik santralini bünyesine kattığını hatırlatarak, “Toplam 178 megavat kurulu güce sahip Menzelet ve Kılavuzlu HES’lerinin satın alma işlemi, ülkemizde 2017 yılında yerli yatırımcıların gerçekleştirdiği en büyük satın alma işlemi oldu. Bu iki santralle birlikte kurulu gücümüz yaklaşık iki katına çıkarak 422 megavata ulaştı. Önümüzdeki dönemde de kaynak çeşitliliği açısından dengeli bir üretim portföyüne ulaşmayı gözeterek yatırımlarımıza devam etmeyi planlamaktayız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.