“MİSGEP İSGinfo Online Söyleşileri”nin İlki Gerçekleştirildi

MADEN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.12.2020 - 11:35, Güncelleme: 09.12.2020 - 11:35 2263+ kez okundu.
 

“MİSGEP İSGinfo Online Söyleşileri”nin İlki Gerçekleştirildi

Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında “MİSGEP İSGinfo Online Söyleşileri”nin ilki olan “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Madenciliğe Katkısı” başlıklı etkinlik çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

”Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” (MİSGEP)  kapsamında “MİSGEP İSGinfo Online Söyleşileri”nin ilk bölümünde “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Madenciliğe Ekonomik Katkısı” başlıklı konu ele alındı.   İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdürlüğü  ev sahipliğinde Covid-19 pandemisi önlemleri kapsamında online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen programa İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile Avustralya Queensland Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Kızıl katıldı.   Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) Takım Lideri Gökhan Güler’in moderatörlüğündeki programda konuşma yapan İSG Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, insana yakışır iş ortamının herkes için önemli olduğunu,  bu maksatla sürdürülebilir ve güvenli madenciliğin inşa edilmesi gerektiğini, bunun da işletmelerde iş sağlığı ve güvenliğinin tesis edilerek insanın refah ve mutluluğunu sağlamakla mümkün olacağını belirtti.   TKİ Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan ise konuşmasında, İSG ile ilgili önlemlerin ihmali sonunda çok daha büyük maliyetler oluştuğunu belirterek, İSG kültürünün oluşturulması ve çalışanlara İSG eğitimlerinin verilmesi gerektiğini ve İSG konusunun tek taraflı başarı sağlanacak bir konu olmadığını ifade etti.   TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ise 2023 yılına kadar TTK olarak 900 milyon TL lik yatırımın 300 milyon TL sini iş sağlığı ve güvenliğine ayırdıklarını söyledi.   Avustralya Queensland Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Kızıl ise Avustralya’da kömür madencilerinin kendi aralarında oluşturduğu bir fon (Avustralya Kömür Madencileri Birliği Fonu) ile satılan kömür tonu başına 5 cent toplanarak 350 milyon ton kömür üretiminin satışı karşılığında yaklaşık 17-18 milyon dolarlık bir fon toplandığını ve bu fonun tamamen araştırmalar için kullanıldığını söyledi.   Kızıl, Her yıl çalışma konuları belirlendiğini ve o konularda araştırma yapıldığını ve Bugüne kadar bu fon üzerinden 1340 proje desteklendiğini ve araştırma için 240 milyon dolar harcandığını, büyük bir kısmının da İSG yatırımları ve araştırmaları için kullanıldığını ifade etti.   Soru cevapların ardından “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Madenciliğe Ekonomik Katkısı” konulu "MİSGEP İSGinfo Online Söyleşi" sona erdi.
Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında “MİSGEP İSGinfo Online Söyleşileri”nin ilki olan “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Madenciliğe Katkısı” başlıklı etkinlik çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

”Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” (MİSGEP)  kapsamında “MİSGEP İSGinfo Online Söyleşileri”nin ilk bölümünde “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Madenciliğe Ekonomik Katkısı” başlıklı konu ele alındı.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdürlüğü  ev sahipliğinde Covid-19 pandemisi önlemleri kapsamında online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilen programa İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile Avustralya Queensland Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Kızıl katıldı.

 

Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) Takım Lideri Gökhan Güler’in moderatörlüğündeki programda konuşma yapan İSG Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, insana yakışır iş ortamının herkes için önemli olduğunu,  bu maksatla sürdürülebilir ve güvenli madenciliğin inşa edilmesi gerektiğini, bunun da işletmelerde iş sağlığı ve güvenliğinin tesis edilerek insanın refah ve mutluluğunu sağlamakla mümkün olacağını belirtti.

 

TKİ Genel Müdürü Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan ise konuşmasında, İSG ile ilgili önlemlerin ihmali sonunda çok daha büyük maliyetler oluştuğunu belirterek, İSG kültürünün oluşturulması ve çalışanlara İSG eğitimlerinin verilmesi gerektiğini ve İSG konusunun tek taraflı başarı sağlanacak bir konu olmadığını ifade etti.

 

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ise 2023 yılına kadar TTK olarak 900 milyon TL lik yatırımın 300 milyon TL sini iş sağlığı ve güvenliğine ayırdıklarını söyledi.

 

Avustralya Queensland Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Kızıl ise Avustralya’da kömür madencilerinin kendi aralarında oluşturduğu bir fon (Avustralya Kömür Madencileri Birliği Fonu) ile satılan kömür tonu başına 5 cent toplanarak 350 milyon ton kömür üretiminin satışı karşılığında yaklaşık 17-18 milyon dolarlık bir fon toplandığını ve bu fonun tamamen araştırmalar için kullanıldığını söyledi.

 

Kızıl, Her yıl çalışma konuları belirlendiğini ve o konularda araştırma yapıldığını ve Bugüne kadar bu fon üzerinden 1340 proje desteklendiğini ve araştırma için 240 milyon dolar harcandığını, büyük bir kısmının da İSG yatırımları ve araştırmaları için kullanıldığını ifade etti.

 

Soru cevapların ardından “İş Sağlığı ve Güvenliğinin Madenciliğe Ekonomik Katkısı” konulu "MİSGEP İSGinfo Online Söyleşi" sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.