MTA, Özbekistan’daki Tashkent Mining Sahasını İnceledi

MADEN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.10.2020 - 09:31, Güncelleme: 16.10.2020 - 09:31 3191+ kez okundu.
 

MTA, Özbekistan’daki Tashkent Mining Sahasını İnceledi

Özbekistan’daki MTA Tashkent Mining sahası ve çalışmaları Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem tarafından ziyaret edildi.

Özbekistan’daki MTA Tashkent Mining sahası ve çalışmaları Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem tarafından ziyaret edildi.   Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem ve MTA Uluslararası Madencilik şirketi (MTAIC) Genel Müdürü Yasin Erdoğan, MTA’nın sahip olduğu ve Özbekistan’da çalışmalarına başlayan “MTA Tashkent Mining” yurt dışı şirketinin faaliyetlerini yerinde görmek amacı ile MTA Taşkent Madencilik Genel Müdürü Kadir Develi’yle birlikte Navoi bölgesindeki sahalara 08-13 Ekim 2020 tarihleri arasında bir ziyaret gerçekleştirdi.   Programda ilk olarak Özbekistan Cumhuriyeti Jeoloji ve Maden Kaynakları Devlet Komitesi (Goscom Geology) Başkanı Islamov Bobir Farxadovich’in başkanlığındaki heyet ile görüşmeler yapılarak, faaliyetlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. MTA tarafından da Türkiye Cumhuriyeti olarak yeraltı kaynaklarının etkili bir biçimde araştırılması ve ekonomiye kazandırılması hususunda dost ve kardeş ülke olan Özbekistan’a tüm bilgi birikim ile her türlü teknik desteğin verileceği bir kez daha vurgulandı.   Yeni başlayan sondaj çalışmalarıyla ilgili bilgilerin verilmesiyle sonlanan programın devamında MTA heyeti, sondaj çalışmalarını yerinde görmek ve teknik ekibe destek amaçlı saha ziyaretleri için Navoi bölgesinde devam eden çalışmaları inceleyerek; teknik ekipten saha çalışmaları ve beklentilere ilişkin bilgiler alındı.
Özbekistan’daki MTA Tashkent Mining sahası ve çalışmaları Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem tarafından ziyaret edildi.

Özbekistan’daki MTA Tashkent Mining sahası ve çalışmaları Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem tarafından ziyaret edildi.

 

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem ve MTA Uluslararası Madencilik şirketi (MTAIC) Genel Müdürü Yasin Erdoğan, MTA’nın sahip olduğu ve Özbekistan’da çalışmalarına başlayan “MTA Tashkent Mining” yurt dışı şirketinin faaliyetlerini yerinde görmek amacı ile MTA Taşkent Madencilik Genel Müdürü Kadir Develi’yle birlikte Navoi bölgesindeki sahalara 08-13 Ekim 2020 tarihleri arasında bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Programda ilk olarak Özbekistan Cumhuriyeti Jeoloji ve Maden Kaynakları Devlet Komitesi (Goscom Geology) Başkanı Islamov Bobir Farxadovich’in başkanlığındaki heyet ile görüşmeler yapılarak, faaliyetlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. MTA tarafından da Türkiye Cumhuriyeti olarak yeraltı kaynaklarının etkili bir biçimde araştırılması ve ekonomiye kazandırılması hususunda dost ve kardeş ülke olan Özbekistan’a tüm bilgi birikim ile her türlü teknik desteğin verileceği bir kez daha vurgulandı.

 

Yeni başlayan sondaj çalışmalarıyla ilgili bilgilerin verilmesiyle sonlanan programın devamında MTA heyeti, sondaj çalışmalarını yerinde görmek ve teknik ekibe destek amaçlı saha ziyaretleri için Navoi bölgesinde devam eden çalışmaları inceleyerek; teknik ekipten saha çalışmaları ve beklentilere ilişkin bilgiler alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.