NDK Teknik Başkan Yardımcılığı Görevine Dr. Oğuz Can Atandı

GÜNCEL 02.03.2021 - 10:20, Güncelleme: 02.03.2021 - 10:20 5028+ kez okundu.
 

NDK Teknik Başkan Yardımcılığı Görevine Dr. Oğuz Can Atandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Dr. Oğuz Can Nükleer Düzenleme Kurumu Teknik Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Dr. Oğuz Can sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Enerji Verimliliği yolculuğunda kilometre taşı niteliğinde birçok gelişmeye ve yeniliğe eşlik ettiğim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi çalışma arkadaşlarımla birlikte çalışmak keyif ve gurur vericiydi. Nükleer Düzenleme Kurumunda “Verimli ve Güçlü Türkiye” hedefinde şimdi yeni şeyler söyleme zamanı. Her gün bir yerden göçmek ne iyi Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş! Dünle beraber gitti cancağzım, Ne kadar söz varsa düne ait Şimdi yeni şeyler söylemek lazım... Hz. Mevlana Celaleddin Rumi” ifadelerine yer verdi. Dr. Oğuz Can Kimdir? Oğuz Can, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezunudur. Eğitimine yine aynı üniversitede Enerji dalında Yüksek Lisans alarak devam etmiştir. Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalından doktorası bulunan Can’ın Akıllı Ulaşım Sistemleri, Yenilenebilir Enerji, Atık Yönetimi ve İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik alanlarında seminer, bildiri ve yayınları bulunmaktadır.  Can, profesyonel kariyerine sırasıyla; İsbak AŞ. ArGe Müdürü, İstanbul Enerji AŞ. Etüt ve Proje Müdürü, İSTAÇ AŞ. Sistem Geliştirme Müdürü ve Recydia AŞ. Genel Müdürü görevlerini yürütmüştür. Sureko ve Recydia AŞ. YK üyeliklerinde bulunan Can, çeşitli sektörel STK’larda kurucu üye, YK üyesi ve Genel Sekreteri olarak da yer almıştır. 2019 yılından bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Can evli ve iki çocuk babasıdır.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Dr. Oğuz Can Nükleer Düzenleme Kurumu Teknik Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Dr. Oğuz Can sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “ Enerji Verimliliği yolculuğunda kilometre taşı niteliğinde birçok gelişmeye ve yeniliğe eşlik ettiğim  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi çalışma arkadaşlarımla birlikte çalışmak keyif ve gurur vericiydi.

Nükleer Düzenleme Kurumunda “Verimli ve Güçlü Türkiye” hedefinde şimdi yeni şeyler söyleme zamanı.

Her gün bir yerden göçmek ne iyi

Her gün bir yere konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş!

Dünle beraber gitti cancağzım,

Ne kadar söz varsa düne ait

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım...

Hz. Mevlana Celaleddin Rumi” ifadelerine yer verdi.

Dr. Oğuz Can Kimdir?

Oğuz Can, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezunudur. Eğitimine yine aynı üniversitede Enerji dalında Yüksek Lisans alarak devam etmiştir. Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalından doktorası bulunan Can’ın Akıllı Ulaşım Sistemleri, Yenilenebilir Enerji, Atık Yönetimi ve İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik alanlarında seminer, bildiri ve yayınları bulunmaktadır. 

Can, profesyonel kariyerine sırasıyla; İsbak AŞ. ArGe Müdürü, İstanbul Enerji AŞ. Etüt ve Proje Müdürü, İSTAÇ AŞ. Sistem Geliştirme Müdürü ve Recydia AŞ. Genel Müdürü görevlerini yürütmüştür. Sureko ve Recydia AŞ. YK üyeliklerinde bulunan Can, çeşitli sektörel STK’larda kurucu üye, YK üyesi ve Genel Sekreteri olarak da yer almıştır.

2019 yılından bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Can evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler