Nijerya, Petrol Rafinerisini Yenilemek İçin 1,5 Milyar Dolar Harcayacak

DÜNYADAN 08.04.2021 - 10:20, Güncelleme: 08.04.2021 - 10:20 3744+ kez okundu.
 

Nijerya, Petrol Rafinerisini Yenilemek İçin 1,5 Milyar Dolar Harcayacak

Afrika kıtasının petrol ve doğalgaz zengini ülkesi Nijerya, Port Harcourt'taki petrol rafinerisini yenilemek için 1,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC) Port Harcourt Rafineri Direktörü Ahmed Dikko, söz konusu rafineriyi yenilemek için 1,5 milyar dolar yatırım yapılacağını ve bunun için İtalyan bir şirketle anlaştıklarını söyledi. Tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil olan Nijerya, dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ine sahip. Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ıncı sırada yer alıyor. Petrol yataklarının bulunduğu ülkenin Delta bölgesinde, günde 1,5 milyon varilden fazla ham petrol üretimi yaptığı ancak silahlı grupların petrol alanlarındaki sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar nedeniyle en az 500 bin varillik kapasitesini kullanamadığı belirtiliyor.
Afrika kıtasının petrol ve doğalgaz zengini ülkesi Nijerya, Port Harcourt'taki petrol rafinerisini yenilemek için 1,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC) Port Harcourt Rafineri Direktörü Ahmed Dikko, söz konusu rafineriyi yenilemek için 1,5 milyar dolar yatırım yapılacağını ve bunun için İtalyan bir şirketle anlaştıklarını söyledi.

Tespit edilmiş petrol rezervleri yaklaşık 37 milyar varil olan Nijerya, dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ine sahip.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ıncı sırada yer alıyor.

Petrol yataklarının bulunduğu ülkenin Delta bölgesinde, günde 1,5 milyon varilden fazla ham petrol üretimi yaptığı ancak silahlı grupların petrol alanlarındaki sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar nedeniyle en az 500 bin varillik kapasitesini kullanamadığı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler