Nijerya'da Petrol Boru Hatlarına Düzenlenen Saldırılar Yüzde 37 Azaldı

DÜNYADAN 14.04.2021 - 11:45, Güncelleme: 14.04.2021 - 11:45 4389+ kez okundu.
 

Nijerya'da Petrol Boru Hatlarına Düzenlenen Saldırılar Yüzde 37 Azaldı

Petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da, petrol boru hatlarına düzenlenen saldırıların oranında, ocak ayında yüzde 37,21 oranında azalma oldu.

Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC) Sözcüsü Kennie Obateru, yaptığı açıklamada, petrol çıkarılan bölgelerde korsancılık ve adam kaçırma gibi olayların arttığını, petrol hırsızlığı olaylarının ise azaldığını belirtti. Ülkede, Aralık 2020'de boru hatlarına 43 kere saldırı düzenlendiğini, bu yılın başında ise 27 saldırı gerçekleştiğini kaydeden Obateru, ocak ayı rakamlarına göre saldırı sayısında yüzde 37,21 oranında düşüş yaşandığını ifade etti. Obateru, NNPC'nin, saldırılara son vermek için yerel liderler ve paydaşlarla sürekli iş birliği içinde olduğunu dile getirdi. Tespit edilmiş petrol rezervi yaklaşık 37 milyar varil olan Nijerya, dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ine sahip. Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada. Petrol yataklarının bulunduğu ülkenin Delta bölgesinde, günde 1,5 milyon varilden fazla ham petrol üretimi yapıldığı ancak silahlı grupların petrol alanlarındaki sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar nedeniyle en az 500 bin varillik kapasitenin kullanılamadığı belirtiliyor.
Petrol ve doğal gaz zengini Nijerya'da, petrol boru hatlarına düzenlenen saldırıların oranında, ocak ayında yüzde 37,21 oranında azalma oldu.

Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC) Sözcüsü Kennie Obateru, yaptığı açıklamada, petrol çıkarılan bölgelerde korsancılık ve adam kaçırma gibi olayların arttığını, petrol hırsızlığı olaylarının ise azaldığını belirtti.

Ülkede, Aralık 2020'de boru hatlarına 43 kere saldırı düzenlendiğini, bu yılın başında ise 27 saldırı gerçekleştiğini kaydeden Obateru, ocak ayı rakamlarına göre saldırı sayısında yüzde 37,21 oranında düşüş yaşandığını ifade etti.

Obateru, NNPC'nin, saldırılara son vermek için yerel liderler ve paydaşlarla sürekli iş birliği içinde olduğunu dile getirdi.

Tespit edilmiş petrol rezervi yaklaşık 37 milyar varil olan Nijerya, dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ine sahip.

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8'inci ülke ve petrol ihracatı bakımından da 6'ncı sırada.

Petrol yataklarının bulunduğu ülkenin Delta bölgesinde, günde 1,5 milyon varilden fazla ham petrol üretimi yapıldığı ancak silahlı grupların petrol alanlarındaki sabotajları, çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar nedeniyle en az 500 bin varillik kapasitenin kullanılamadığı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.