Norm Holding Fabrikaları Enerjisini Güneşten Alıyor

ŞİRKET 28.05.2022 - 10:35, Güncelleme: 28.05.2022 - 10:35 2694+ kez okundu.
 

Norm Holding Fabrikaları Enerjisini Güneşten Alıyor

Norm Holding, bünyesindeki üç fabrikanın çatısına Güneş Enerjisi panelleri yerleştirerek 3 bin 357 kWp kurulu GES gücü elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, doğal kaynaklardan elde edilen ve sürdürülebilirliği olan yenilenebilir enerjiye yatırım yapan Norm Holding, bünyesindeki üç fabrikanın çatısına Güneş Enerjisi panelleri yerleştirerek 3 bin 357 kWp kurulu GES gücü elde etti. Şirket, devreye alınan temiz enerji kaynağı ile mevcut güneş panellerinden yıllık 4,95 kWh elektrik enerjisi elde ederken tüm bağlı fabrikalarının çatısında güneş enerjisi panellerinin kurulumunu gerçekleştirmeyi ve toplamda 35 milyon kWh olan elektrik tüketimini yenilenebilir ve verimli enerjiden karşılamayı da gelecek planları içine alıyor. "Yenilenebilir enerji yatırımlarımız sürecek"  Açıklamada görüşlerine yer verilen Norm Holding Endüstri Grubu Başkanı Mahmut Öztürk, yeni yapılacak tüm tesislerde GES kurulumunun yapılmasını planladıklarını belirterek “Yenilenebilir enerji piyasalarının önümüzdeki yıllarda güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği teknolojilerinin hızla yayılması, önemli ölçüde enerji güvenliği ve çevresel etkilerin azalmasının yanı sıra ekonomik faydaları da gözlemlenecektir.” dedi. “Tesislerimizde alternatif enerji kaynakları da kullanılıyor” Norm Holding olarak tüketilen enerjiyi verimli kullanmak, daha az miktarda enerji ile daha fazla sanayi üretimi yapmak adına ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulumu ve buna bağlı olarak enerji verimliliği çalışmaları da yaptıklarını belirten Mahmut Öztürk, "Tesislerimizde sadece güneş enerjisi değil, alternatif enerji kaynakları da kullanılıyor. Örneğin ısıl işlem fırınlarımızın baca atık ısısı ile üretim holümüzü sulu radyan sistemiyle ısıtıyoruz. Ayrıca gerek İzmir gerekse Salihli yerleşkelerinde ısıl işlem fırınlarımızın yağından elde ettiğimiz atık ısı ile tüm idari binalarımızın ısıtılmasını sağlıyoruz. Isıl işlem fırınlarının bacalarındaki atık ısı ile fırınların ön yağ alma ve ara yıkama banyolarının sularını ısıtıyoruz. Yine ısıl işlem baca atık ısısını ön yıkama ve ara yıkama kurutma fanlarında kullanıyoruz.” şeklinde konuştu.
Norm Holding, bünyesindeki üç fabrikanın çatısına Güneş Enerjisi panelleri yerleştirerek 3 bin 357 kWp kurulu GES gücü elde etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, doğal kaynaklardan elde edilen ve sürdürülebilirliği olan yenilenebilir enerjiye yatırım yapan Norm Holding, bünyesindeki üç fabrikanın çatısına Güneş Enerjisi panelleri yerleştirerek 3 bin 357 kWp kurulu GES gücü elde etti.

Şirket, devreye alınan temiz enerji kaynağı ile mevcut güneş panellerinden yıllık 4,95 kWh elektrik enerjisi elde ederken tüm bağlı fabrikalarının çatısında güneş enerjisi panellerinin kurulumunu gerçekleştirmeyi ve toplamda 35 milyon kWh olan elektrik tüketimini yenilenebilir ve verimli enerjiden karşılamayı da gelecek planları içine alıyor.

"Yenilenebilir enerji yatırımlarımız sürecek" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Norm Holding Endüstri Grubu Başkanı Mahmut Öztürk, yeni yapılacak tüm tesislerde GES kurulumunun yapılmasını planladıklarını belirterek “Yenilenebilir enerji piyasalarının önümüzdeki yıllarda güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği teknolojilerinin hızla yayılması, önemli ölçüde enerji güvenliği ve çevresel etkilerin azalmasının yanı sıra ekonomik faydaları da gözlemlenecektir.” dedi.

“Tesislerimizde alternatif enerji kaynakları da kullanılıyor”

Norm Holding olarak tüketilen enerjiyi verimli kullanmak, daha az miktarda enerji ile daha fazla sanayi üretimi yapmak adına ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulumu ve buna bağlı olarak enerji verimliliği çalışmaları da yaptıklarını belirten Mahmut Öztürk, "Tesislerimizde sadece güneş enerjisi değil, alternatif enerji kaynakları da kullanılıyor. Örneğin ısıl işlem fırınlarımızın baca atık ısısı ile üretim holümüzü sulu radyan sistemiyle ısıtıyoruz. Ayrıca gerek İzmir gerekse Salihli yerleşkelerinde ısıl işlem fırınlarımızın yağından elde ettiğimiz atık ısı ile tüm idari binalarımızın ısıtılmasını sağlıyoruz. Isıl işlem fırınlarının bacalarındaki atık ısı ile fırınların ön yağ alma ve ara yıkama banyolarının sularını ısıtıyoruz. Yine ısıl işlem baca atık ısısını ön yıkama ve ara yıkama kurutma fanlarında kullanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.