OPEC ve Rusya Tarihin En Büyük Petrol Üretim Kısıntısını Onayladılar

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.04.2020 - 11:31, Güncelleme: 13.04.2020 - 11:31 3421+ kez okundu.
 

OPEC ve Rusya Tarihin En Büyük Petrol Üretim Kısıntısını Onayladılar

OPEC ve Rusya, petrol fiyatlarını desteklemek için Mayıs ve Haziran aylarında 9,7 milyon varil/gün kısmayı kabul ettiler.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya öncülüğündeki OPEC+ grubu 4 gün süren müzakerelerin  ardından günlük petrol üretimlerini Mayıs ve Haziran aylarında 9,7  milyon varil/gün kısmayı kabul ettiler. Meksika, üretimini 400 bin  varil/gün yerine sadece 100 bin varil/gün kısmak konusunda diğer OPEC+ üyelerini ikna etmeyi başardı.   Üretim kısıntısı kademeli olarak azaltılarak Nisan 2022'ye kadar  devam ettirilecek   OPEC+ kaynakları, ABD, Brezilya, Kanada, Endonezya ve Norveç'in OPEC+'nın üretim kısıntısına toplam üretimlerini 4-5 milyon varil/gün  azaltarak destek vereceklerini ifade ederken, G20 üyelerinin desteği ile üretim kısıntısının 20 milyon varil/güne ulaşmasının  beklendiğini de vurguladılar.   Trump yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve Rusya'nın global enerji piyasası ve finansal piyasalar için istikrarla tutarlı üretim seviyelerine dönmek konusunda anlaşmalarından memnuniyet duyduğunu belirtti. Trump, varılan anlaşmanın ABD'de yüzbinlerce istihdamı kurtaracağını vurguladı.   Irak Petrol Bakanı Thamer al-Ghadhban, OPEC+ toplantısında varılan  üretim kısıntısı anlaşmasının piyasalarda istikrarın sağlanmasına  yardım edeceğini söyledi. Bakan al-Ghadhban yaptığı açıklamada, "Devasa petrol üretim  kısıntısı petrol stoklarının düşürülmesine ve fiyatların yükseltilmesine  yardım edecek" dedi.
OPEC ve Rusya, petrol fiyatlarını desteklemek için Mayıs ve Haziran aylarında 9,7 milyon varil/gün kısmayı kabul ettiler.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya öncülüğündeki OPEC+ grubu 4 gün süren müzakerelerin  ardından günlük petrol üretimlerini Mayıs ve Haziran aylarında 9,7  milyon varil/gün kısmayı kabul ettiler. Meksika, üretimini 400 bin  varil/gün yerine sadece 100 bin varil/gün kısmak konusunda diğer OPEC+ üyelerini ikna etmeyi başardı.

 

Üretim kısıntısı kademeli olarak azaltılarak Nisan 2022'ye kadar  devam ettirilecek

 

OPEC+ kaynakları, ABD, Brezilya, Kanada, Endonezya ve Norveç'in OPEC+'nın üretim kısıntısına toplam üretimlerini 4-5 milyon varil/gün  azaltarak destek vereceklerini ifade ederken, G20 üyelerinin desteği ile üretim kısıntısının 20 milyon varil/güne ulaşmasının  beklendiğini de vurguladılar.

 

Trump yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve Rusya'nın global enerji piyasası ve finansal piyasalar için istikrarla tutarlı üretim seviyelerine dönmek konusunda anlaşmalarından memnuniyet duyduğunu belirtti. Trump, varılan anlaşmanın ABD'de yüzbinlerce istihdamı kurtaracağını vurguladı.

 

Irak Petrol Bakanı Thamer al-Ghadhban, OPEC+ toplantısında varılan  üretim kısıntısı anlaşmasının piyasalarda istikrarın sağlanmasına  yardım edeceğini söyledi. Bakan al-Ghadhban yaptığı açıklamada, "Devasa petrol üretim  kısıntısı petrol stoklarının düşürülmesine ve fiyatların yükseltilmesine  yardım edecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.