Petrol Fiyatları Yükseliyor

DÜNYADAN 11.01.2022 - 17:12, Güncelleme: 11.01.2022 - 17:25 4826+ kez okundu.
 

Petrol Fiyatları Yükseliyor

Omicron varyantının petrol talebindeki toparlanmayı rayından çıkarmayacağını dile getiren analistler, bu durumun petrol fiyatlarına da olumlu yansıdığını ifade ediyorlar.

Omicron varyantının vaka sayılarında hızlı artışa yol açsa da önde gelen ekonomilerde kapanma, karantina tedbirlerine neden olmayacağı, petrol talebinde toparlanmayı rayından çıkarmayacağı beklentileri petrol fiyatlarını yukarı çekiyor. ICE'de Mart vadeli Brent petrolünün varil fiyatı bugün 82,25 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre 1,15 dolar artışla 82,02 dolar seviyesinde. NYMEX'de Şubat vadeli Batı Teksas petrolü de 1,16 dolar artışla 49,39 dolar seviyesinden işlem görüyor. Libya'nın Es Sider limanından ihracatın kötü hava şartları nedeniyle durdurulduğu haberleri de petrol fiyatlarına destek verdi. Analistler, ABD Doları'nın bugün önde gelen para birimleri karşısında bir miktar değer kaybetmesinin de petrol fiyatlarına olumlu yansıdığını ifade ediyorlar. API'nın bugün açıklayacağı ABD haftalık petrol stok verileri piyasanın yönü üzerinde belirleyici rol üstleniyor.  
Omicron varyantının petrol talebindeki toparlanmayı rayından çıkarmayacağını dile getiren analistler, bu durumun petrol fiyatlarına da olumlu yansıdığını ifade ediyorlar.

Omicron varyantının vaka sayılarında hızlı artışa yol açsa da önde gelen ekonomilerde kapanma, karantina tedbirlerine neden olmayacağı, petrol talebinde toparlanmayı rayından çıkarmayacağı beklentileri petrol fiyatlarını yukarı çekiyor.

ICE'de Mart vadeli Brent petrolünün varil fiyatı bugün 82,25 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre 1,15 dolar artışla 82,02 dolar seviyesinde. NYMEX'de Şubat vadeli Batı Teksas petrolü de 1,16 dolar artışla 49,39 dolar seviyesinden işlem görüyor. Libya'nın Es Sider limanından ihracatın kötü hava şartları nedeniyle durdurulduğu haberleri de petrol fiyatlarına destek verdi. Analistler, ABD Doları'nın bugün önde gelen para birimleri karşısında bir miktar değer kaybetmesinin de petrol fiyatlarına olumlu yansıdığını ifade ediyorlar. API'nın bugün açıklayacağı ABD haftalık petrol stok verileri piyasanın yönü üzerinde belirleyici rol üstleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.