Petrol Ofisi “Geleneksel İstasyonlar, Artık Bütüncül Yakıt İstasyonlarına Dönüşmüştür”

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2019 - 12:13, Güncelleme: 21.06.2019 - 12:13 3300+ kez okundu.
 

Petrol Ofisi “Geleneksel İstasyonlar, Artık Bütüncül Yakıt İstasyonlarına Dönüşmüştür”

Dünya LPG Birliği Bölgesel Zirvesi - WLPGA Regional Summit Turkey 2019, LPG endüstrisinin uluslararası temsilcilerini İstanbul’da buluşturdu. 43 ülkenin katılımıyla 3 gün süreyle uluslararası LPG endüstrisinin nabzının attığı zirvede, sektörün tüm önemli başlıkları ele alındı.

Türkiye akaryakıt sektörü lideri Petrol Ofisi’nin de ana  destekçileri arasında yer aldığı Dünya LPG Birliği Bölgesel Zirvesi (WLPGA Regional Summit Turkey 2019), LPG sektörünün uluslararası  temsilcilerini 3 gün süreyle İstanbul’da buluşturdu. Dünya LPG Birliği (WLPGA) tarafından Türkiye LPG Derneği’nin ev sahipliğinde Türkiye’de  ilk kez düzenlenen zirveye, 43 ülkeden yaklaşık 400 delegenin yanı  sıra 50’si yapancı toplam 70 firma katıldı. LPG Endüstrisinin tüm  paydaşlarını bir araya getiren WLPGA Regional Summit Turkey 2019’da 50’den fazla uluslararası konuşmacı ile sektörün tüm önemli konuları  ele alındı. Petrol Ofisi’nin ana destekçileri arasında bulunduğu bu  önemli uluslararası buluşmada, PO/Gaz standı ile de yer aldı.    Türkiye’nin otogaz açısından, gerek rakamları ile gerekse piyasa  yapısı ve düzenlemeleri ile dünyaya örnek teşkil edecek bir pazar  olduğuna dikkat çeken Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Ülkemiz,  otogaz tüketimi açısından dünyanın ikinci, LPG’li araç ve ikmal  istasyonu sayıları ile de dünyanın birinci pazarıdır. Türkiye’deki  otogaz başarısı ve yaygınlığı nedeni ile geleneksel akaryakıt, yani  sadece benzin ve dizelin bulunduğu akaryakıt istasyonları  artık  otogaz LPG’nin ve hatta elektriğin de ikmal edildiği bütüncül yakıt  istasyonlarına dönüşmüş durumdadır. Ülkemizde tüketilen toplam LPG’nin yüzde 79’u otomotiv yakıtı olarak kullanılmaktadır. Toplam 3,3 milyon  tonluk otogaz pazarının yüzde 77’lik payı ise doğrudan veya ilintili olarak PETDER bünyesinde yer alan akaryakıt dağıtım şirketlerinin  tedarikindedir. Dolayısıyla akaryakıt dağıtım şirketleri arasında da  otogaz yadsınamaz bir gerçektir” açıklamasında bulundu.   Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi  olarak, otogaz ikmali yapılabilen 1.300’ü aşkın istasyonu ile  ülkemizin en yaygın ağlarından birine sahip olduklarını belirten Selim Şiper, “PO/Gaz olarak, 400 bin tonun üzerinde otogazı tüketiciye  ulaştırıyoruz. İstasyonlarımızda ortalama günde 150 bin üzerinde araca  ve yılda 50 milyonun üzerinde araca otogaz dolumu yapıyoruz. PO/Gaz’ın  bu önemli satış hacmi ve istasyon ağının yan ısıra, yüksek depolama  kapasitesi ve LPG terminallerinden oluşan önemli bir alt yapı ile  akaryakıtta olduğu gibi bu alanda da Türkiye’ye hizmet veriyoruz,  otogaz pazarını geliştiriyor, katkı sağlıyoruz” dedi.    
Dünya LPG Birliği Bölgesel Zirvesi - WLPGA Regional Summit Turkey 2019, LPG endüstrisinin uluslararası temsilcilerini İstanbul’da buluşturdu. 43 ülkenin katılımıyla 3 gün süreyle uluslararası LPG endüstrisinin nabzının attığı zirvede, sektörün tüm önemli başlıkları ele alındı.

Türkiye akaryakıt sektörü lideri Petrol Ofisi’nin de ana  destekçileri arasında yer aldığı Dünya LPG Birliği Bölgesel Zirvesi (WLPGA Regional Summit Turkey 2019), LPG sektörünün uluslararası  temsilcilerini 3 gün süreyle İstanbul’da buluşturdu. Dünya LPG Birliği (WLPGA) tarafından Türkiye LPG Derneği’nin ev sahipliğinde Türkiye’de  ilk kez düzenlenen zirveye, 43 ülkeden yaklaşık 400 delegenin yanı  sıra 50’si yapancı toplam 70 firma katıldı. LPG Endüstrisinin tüm  paydaşlarını bir araya getiren WLPGA Regional Summit Turkey 2019’da 50’den fazla uluslararası konuşmacı ile sektörün tüm önemli konuları  ele alındı. Petrol Ofisi’nin ana destekçileri arasında bulunduğu bu  önemli uluslararası buluşmada, PO/Gaz standı ile de yer aldı. 

 

Türkiye’nin otogaz açısından, gerek rakamları ile gerekse piyasa  yapısı ve düzenlemeleri ile dünyaya örnek teşkil edecek bir pazar  olduğuna dikkat çeken Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Ülkemiz,  otogaz tüketimi açısından dünyanın ikinci, LPG’li araç ve ikmal  istasyonu sayıları ile de dünyanın birinci pazarıdır. Türkiye’deki  otogaz başarısı ve yaygınlığı nedeni ile geleneksel akaryakıt, yani  sadece benzin ve dizelin bulunduğu akaryakıt istasyonları  artık  otogaz LPG’nin ve hatta elektriğin de ikmal edildiği bütüncül yakıt  istasyonlarına dönüşmüş durumdadır. Ülkemizde tüketilen toplam LPG’nin yüzde 79’u otomotiv yakıtı olarak kullanılmaktadır. Toplam 3,3 milyon  tonluk otogaz pazarının yüzde 77’lik payı ise doğrudan veya ilintili olarak PETDER bünyesinde yer alan akaryakıt dağıtım şirketlerinin  tedarikindedir. Dolayısıyla akaryakıt dağıtım şirketleri arasında da  otogaz yadsınamaz bir gerçektir” açıklamasında bulundu.

 

Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi  olarak, otogaz ikmali yapılabilen 1.300’ü aşkın istasyonu ile  ülkemizin en yaygın ağlarından birine sahip olduklarını belirten Selim Şiper, “PO/Gaz olarak, 400 bin tonun üzerinde otogazı tüketiciye  ulaştırıyoruz. İstasyonlarımızda ortalama günde 150 bin üzerinde araca  ve yılda 50 milyonun üzerinde araca otogaz dolumu yapıyoruz. PO/Gaz’ın  bu önemli satış hacmi ve istasyon ağının yan ısıra, yüksek depolama  kapasitesi ve LPG terminallerinden oluşan önemli bir alt yapı ile  akaryakıtta olduğu gibi bu alanda da Türkiye’ye hizmet veriyoruz,  otogaz pazarını geliştiriyor, katkı sağlıyoruz” dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.