Petrol Piyasalarındaki Rezerv Baskısı Sürüyor

DÜNYADAN 15.11.2021 - 09:56, Güncelleme: 15.11.2021 - 09:59 4926+ kez okundu.
 

Petrol Piyasalarındaki Rezerv Baskısı Sürüyor

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden’ın stratejik rezervleri kullanması konusunda çağrıların artmasıyla gerilerken, OPEC'in petrol üretimi günlük 97 milyon 560 bin varile yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Biden’a stratejik petrol rezervlerini kullanması çağrısında bulunurken tüketicilerin benzin fiyatlarındaki düşüşe ihtiyaçları olduğunu belirtti. OPEC'in aylık petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol arzı ise geçen ay bir önceki aya kıyasla günlük 1 milyon 740 bin varil artışla yaklaşık 97 milyon 560 bin varile yükseldi. Bu dönemde OPEC dışı ülkelerde günlük petrol üretimi 1 milyon 520 bin varil artarak yaklaşık 70 milyon 110 bin varil oldu. OPEC'in günlük ham petrol üretimi ise 220 bin varil artarak yaklaşık 27 milyon 450 bin varil seviyesinde gerçekleşti. OPEC'in küresel petrol üretimindeki payı ise yüzde 28,1 olarak kayıtlara geçti Bu dönemde OPEC içinde ham petrol üretimi en fazla Suudi Arabistan ve Venezuela'da artarken, Nijerya ve Gabon'da düşüş görüldü. Aralık vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 0,4 düşüşle varil başına 80,47 dolar civarına geriledi. Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,4 düşüşle varil başına 81,82 dolar seviyesinde işlem görüyor.
Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden’ın stratejik rezervleri kullanması konusunda çağrıların artmasıyla gerilerken, OPEC'in petrol üretimi günlük 97 milyon 560 bin varile yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Biden’a stratejik petrol rezervlerini kullanması çağrısında bulunurken tüketicilerin benzin fiyatlarındaki düşüşe ihtiyaçları olduğunu belirtti. OPEC'in aylık petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol arzı ise geçen ay bir önceki aya kıyasla günlük 1 milyon 740 bin varil artışla yaklaşık 97 milyon 560 bin varile yükseldi.

Bu dönemde OPEC dışı ülkelerde günlük petrol üretimi 1 milyon 520 bin varil artarak yaklaşık 70 milyon 110 bin varil oldu. OPEC'in günlük ham petrol üretimi ise 220 bin varil artarak yaklaşık 27 milyon 450 bin varil seviyesinde gerçekleşti. OPEC'in küresel petrol üretimindeki payı ise yüzde 28,1 olarak kayıtlara geçti

Bu dönemde OPEC içinde ham petrol üretimi en fazla Suudi Arabistan ve Venezuela'da artarken, Nijerya ve Gabon'da düşüş görüldü. Aralık vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 0,4 düşüşle varil başına 80,47 dolar civarına geriledi. Ocak vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında yüzde 0,4 düşüşle varil başına 81,82 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.