“Petroldeki Artış Küresel Toparlanmanın Sinyali”

PETROL - LPG (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.06.2020 - 13:09, Güncelleme: 04.06.2020 - 13:09 2800+ kez okundu.
 

“Petroldeki Artış Küresel Toparlanmanın Sinyali”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, petrol fiyatlarındaki artışın ekonomilerin yavaş yavaş açıldığını gösterdiğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, Mayıs ayı  enflasyon rakamlarını ve emtia fiyatlarındaki mevcut seyri  değerlendirdi.   Çetinkaya, pandemi nedeniyle yılın ilk dört ayını durağan  geçiren küresel ekonomide kademeli toparlanma sürecine girildiğini  söyledi. Çetinkaya, “Covid-19 salgınının ekonomi üzerindeki  etkilerinin azalmaya başladığı Mayıs ayında petrol fiyatlarında  gördüğümüz artış ulaştırma endeksine yansımış gözüküyor. Nisan ayında Brent petrolün varili 19 doları görmüşken, bugün baktığımızda 40  dolardan işlem görüyor. Bu önemli bir gösterge. Haziran ayında da  ekonomilerin açılmasının varlık sınıflarının tamamında fiyatlandığını  görüyoruz.” dedi.   Çetinkaya, Mayıs enflasyonu ile ilgili ise şu değerlendirmede  bulundu: “Mayıs ayı enflasyonu bize gösteriyor ki talep koşulları  zayıf olmasına rağmen dezenflasyon kolay olmayacak. Türk Lirası’ndaki  değer kaybı ve küresel emtia fiyatlarındaki artış bir araya geldiğinde  enflasyonda düşüş biraz uzayabilir gibi gözüküyor. Ancak unutmamak  gerekir ki dolar likiditesinin bol olması ve ABD’de devam eden  toplumsal olaylar, dolar kuru üzerinde daha rahat bir dönemi  beklememize olanak kılıyor. Sepete baktığımızda ise Euro’nun daha  güçlü kaldığını görüyoruz. Bu elbette ihracatçımız için güzel bir  haber.”   Mevcut enflasyon ile politika faizi arasındaki makasın 300 baz  puanın üzerine geldiğine dikkat çeken Çetinkaya, dövizdeki seyir, Merkez Bankası’nın 25 Haziran’daki  faiz kararında kritik rol oynayacağını vurguladı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, petrol fiyatlarındaki artışın ekonomilerin yavaş yavaş açıldığını gösterdiğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, Mayıs ayı  enflasyon rakamlarını ve emtia fiyatlarındaki mevcut seyri  değerlendirdi.

 

Çetinkaya, pandemi nedeniyle yılın ilk dört ayını durağan  geçiren küresel ekonomide kademeli toparlanma sürecine girildiğini  söyledi. Çetinkaya, “Covid-19 salgınının ekonomi üzerindeki  etkilerinin azalmaya başladığı Mayıs ayında petrol fiyatlarında  gördüğümüz artış ulaştırma endeksine yansımış gözüküyor. Nisan ayında Brent petrolün varili 19 doları görmüşken, bugün baktığımızda 40  dolardan işlem görüyor. Bu önemli bir gösterge. Haziran ayında da  ekonomilerin açılmasının varlık sınıflarının tamamında fiyatlandığını  görüyoruz.” dedi.

 

Çetinkaya, Mayıs enflasyonu ile ilgili ise şu değerlendirmede  bulundu: “Mayıs ayı enflasyonu bize gösteriyor ki talep koşulları  zayıf olmasına rağmen dezenflasyon kolay olmayacak. Türk Lirası’ndaki  değer kaybı ve küresel emtia fiyatlarındaki artış bir araya geldiğinde  enflasyonda düşüş biraz uzayabilir gibi gözüküyor. Ancak unutmamak  gerekir ki dolar likiditesinin bol olması ve ABD’de devam eden  toplumsal olaylar, dolar kuru üzerinde daha rahat bir dönemi  beklememize olanak kılıyor. Sepete baktığımızda ise Euro’nun daha  güçlü kaldığını görüyoruz. Bu elbette ihracatçımız için güzel bir  haber.”

 

Mevcut enflasyon ile politika faizi arasındaki makasın 300 baz  puanın üzerine geldiğine dikkat çeken Çetinkaya, dövizdeki seyir, Merkez Bankası’nın 25 Haziran’daki  faiz kararında kritik rol oynayacağını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler