Polonya ile Slovakya Doğal Gaz Boru Hattında Yarın Ticari Akış Başlayacak

DÜNYADAN 11.11.2022 - 10:26, Güncelleme: 11.11.2022 - 10:26 2383+ kez okundu.
 

Polonya ile Slovakya Doğal Gaz Boru Hattında Yarın Ticari Akış Başlayacak

Polonya ile Slovakya arasında inşa edilen doğal gaz boru hattında yarın ticari akış başlayacak

Polonya ile Slovakya arasında doğal gaz akışına imkan sağlayacak boru hattında bugün kapasite tesisi yapılacak, yarın da ticari gaz akışı başlayacak. Polonyalı sistem operatörü Gaz-System tarafından yapılan açıklamada, söz konusu hattın, Slovakya sınırı yakınındaki Strachocina şehrinde iki ülke arasında hizmet vereceği belirtildi. Açıklamada, boru hattında bugün kapasite tesisi yapılacağı ve 12 Kasım'da ticari gaz akışı başlayacağı bildirildi. Slovakya'ya yılda 4,7, Polonya'ya 5,7 milyar metreküp gaz akışı sağlanacak Boru hattı, Polonya topraklarında 61 kilometre, Slovakya topraklarında da 106 kilometre uzunluğunda inşa edildi. Doğal gaz aktarım tesisi, Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle enerji ihtiyacını karşılamada sıkıntı yaşayan Polonya için önem taşıyor. Kurulan hat sayesinde Slovakya'ya yılda 4,7 milyar, Polonya'ya da 5,7 milyar metreküp gaz akışı sağlanacak. Bu gaz bağlantısıyla Polonya, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Kafkasya'da bulunan gaz kaynaklarına altyapısal erişim elde edecek. Slovakya da Baltık Pipe boru hattının yanı sıra Polonya ve Litvanya'da da bulunan LNG terminallerine erişim sağlayacak.
Polonya ile Slovakya arasında inşa edilen doğal gaz boru hattında yarın ticari akış başlayacak

Polonya ile Slovakya arasında doğal gaz akışına imkan sağlayacak boru hattında bugün kapasite tesisi yapılacak, yarın da ticari gaz akışı başlayacak.

Polonyalı sistem operatörü Gaz-System tarafından yapılan açıklamada, söz konusu hattın, Slovakya sınırı yakınındaki Strachocina şehrinde iki ülke arasında hizmet vereceği belirtildi.

Açıklamada, boru hattında bugün kapasite tesisi yapılacağı ve 12 Kasım'da ticari gaz akışı başlayacağı bildirildi.

Slovakya'ya yılda 4,7, Polonya'ya 5,7 milyar metreküp gaz akışı sağlanacak

Boru hattı, Polonya topraklarında 61 kilometre, Slovakya topraklarında da 106 kilometre uzunluğunda inşa edildi.

Doğal gaz aktarım tesisi, Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle enerji ihtiyacını karşılamada sıkıntı yaşayan Polonya için önem taşıyor.

Kurulan hat sayesinde Slovakya'ya yılda 4,7 milyar, Polonya'ya da 5,7 milyar metreküp gaz akışı sağlanacak.

Bu gaz bağlantısıyla Polonya, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Kafkasya'da bulunan gaz kaynaklarına altyapısal erişim elde edecek. Slovakya da Baltık Pipe boru hattının yanı sıra Polonya ve Litvanya'da da bulunan LNG terminallerine erişim sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.